Skip to main content

Koillisväylän satamat kehottavat kiertämään Kemiönsaaren yläkautta

Förbyssä rakennetaan uutta vessa- ja suihkurakennusta.  Kai Viirret kantoi eristeitä sisälle maanantaina. Eteläisen Salon satamissa valmistaudutaan kesän tuloon ja siihen, että koronapandemian takia säästöliekille säädetty yhteiskunta jälleen avautuu.
–Ja minulla on vähän se olo, että ihan kesäkuun alkuun asti ei mennä näiden rajoitusten kanssa, veikkaa Mathildan Marinan yrittäjä Maria Rantanen.

Laituripalvelut on avattu ja ravintola oli noutoperiaatteella auki ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna.
–Ihan kohtuullisen vilkasta oli, mutta ei se tietenkään vastaa sitä, että olisi normaalitilanne. Sikäli harmittaa, että varausten puolesta tästä oli tulossa hyvä kevät ja nyt on peruttu kesänkin varauksia, Rantanen toteaa.

Förbyn pienvenesatamassa uuteen kauteen lähdetään uusin eväin; vanha vessaparakki korvataan uudella suihku- ja vessarakennuksella, jonka on määrä valmistua ensi kuussa.  Satamaa ylläpitävän Karl Forsström Oy:n Nina Nummentalo sanoo, että rakennus on osa sataman kehittämissuunnitelmaa, jonka puitteissa on aiemmin niin uusittu laitureita kuin jätepistekin ja rakennettu vanhaan vinssihuoneeseen kahvila. Myöhemmin uuteen paikkaan siirtyy ongelmajätekontti, joka on palveluna monelle tärkeä mutta paraatipaikalta kontti halutaan pois.

Eteläisen Salon satamat ovat myös osa Koillisväylää; kyseessä on viiden sataman yhteismarkkinointiprojekti, jossa halutaan tuoda esiin vaihtoehtona suojaisempia väyliä ja Kemiönsaaren kiertämistä pohjoiskautta. Mukana ovat Västanfjärdin Kalkholmen, Bromarv, sitten Förby, Mathildedal ja vielä Kaarinan Kuusistossa sijaitseva Villa Wolax.
–Kylä on jo täynnä autoja, mutta veneellä tänne mahtuu vielä, tiivistää Maria Rantanen.
.
Koillisväylän ideaa esiteltiin kevään venemessuilla.
–Palaute oli todella hyvää. Joskus sitä on kuultu, että kun tänne on varta vasten tultava, mutta tästähän pääsee jatkamaan myös pohjoiseen, Rantanen toteaa ja muistuttaa, että Sauvon Rungonsalmen sillan jälkeen Turkukaan ei enää ole kovin kaukana.
–Tästä voisi tehdä samanlaisen käsitteen kuin Saariston rengastie on.

 

Koko juttu 23.4.lehdessä!

Jaa artikkeli: