Skip to main content

Klippulan toiminta ja Salo-lisä saavat jatkoaikaa

Salon kaupunginhallitus käsitteli ensi vuoden talousarvion osaltaan tiistaina.

Klippulan toimintaan palautettiin määrärahat, jotka kaupunginjohtajan  talousarvioesityksessä oli leikattu pois;  Klippulan toimintaan varataan ensi vuodelle 75 000 euroa. Näin kiinteistö ei ole myöskään myyntilitalla.

Paljon puhuttanut aihe, kaupungin kiinteistöjen myynti, ei ollut tiistaina aiheena yleensäkään.
– Niistä tehdään esitys helmikuussa, kertoo talousjohtaja Seppo Juntti.

Lainakantaa hallitus ei ollut valmis kasvattamaan.

Toinen kaupunkilaisia askarruttanut asia on ollut kotihoidon kuntalisä eli ns. Salo-lisä.
Kaupunginjohtajan esitys oli, että lisään varattaisiin miljoona euroa, kolmannes vähemmän kuin kuluvana vuonna. Hallitus nosti summan 1,6 miljoonaan.

Henkilöstön osalta esitys oli, että vapaaehtoista  palkatonta vapaata pidettäisiin seitsemän päivää.   Esitys lomautuksista tuli tarpeettomaksi sen jälkeen, kun valtuusto viime viikolla päätti nostaa veroprosentin suoraan 18,75-tasoon.   Suositus seitsemästä päivästä kelpasi myös kaupunginhallitukselle.   

Pieniä rukkauksia henkilöstöön hallitus kuitenkin teki, esimerkiksi ravitsemustyönjohtajaa kaupungintalolle ei palkata, eikä uutta suunnittelijan vakanssia kaupunkisuunnitteluun perusteta.

Investointien loppusumma ensi vuonna kasvaa 17,1 miljoonaan. Isoin muutos on, että  Ollikkalan koulun remonttiin varataan 500 000 euroa jo ensi vuonna.  
Alijäämäksi on muodostumassa 14,7 miljoonaa euroa.

Salon valtuuston on määrä hyväksyä talousarvio 14. joulukuuta.

Jaa artikkeli: