Skip to main content

Klippula pysyy kaupungilla

Klippulan päärakennukset.

Klippulan kesäsiirtolaa Särkisalossa ei myydä.

Salon kaupunginhallitus päätti viime viikolla esittää valtuustolle, että kiinteistö poistetaan myyntilistalta ja näin  päätti asiasta tänä maanantaina myös valtuusto.  Ääneestämään valtuutetut pääsivät vain siitä, hyväksytäänkö Johanna Riskin (kesk) esittämä ponsi osaksi päätöstä. Riski esitti ponnessaan, että  valtuustolle tuodaan ensi vuonna tieto Klippulan tarvitsemista välittömistä korjauksista, niiden kuluista, kiinteistön käytöstä ja vuokratasosta korjausten jälkeen.  Pontta ei hyväksytty.

Mika Nummenpalo (Liike nyt) oli kohteen kaupungilla pitämisen kannalla.
–Myynnillä lämmittää kassaa kerran, mutta jos tällä pelastamme esimerkiksi yhden mielenterveyspotilaan, sen arvo on mittaamaton.

Nummenpalo näki, että kohdetta tulee kehittää uudelta pohjalta kuten yhteistyössä kumppanuusmallilla esimerkiksi Salon urheilukalastajien kanssa yhdessä.   Hän totesi, että jos ei rantakohteita edes löydä kaupungin sivulta, on työtä vielä tehtävänä.

Pekka Salomaa (kesk) totesi, että rahallisesti Klippula ei ole ratkaiseva asia, mutta päätöksenteko on ollut poukkoilevaa. Hän muistutti, että jos kaupungin lautakuntia velvoitettaisiin Klippulan käyttöön, toiminta olisi toisaalta pois.

Sanna Lundström (kok) ihmetteli puheita siitä, että Klippulalla ei ole omaa käyttöä ja totesi, että käyttöpäiviä pitäisikin lisätä.
–Meillä on Leirisalossa leirejä, mutta niitä on vain kesäkuussa. Samalla olemme niistä lapsista huolissame, joilla ei mene niin hyvin. Taloudellisesti haastavina vuosina on leikattu lasten kesäleireistäkin.

Timo Lähteenmäki (vas) totesi, että Klippulan  vähä käyttö voi johtua siitäkin, että kohdetta on pidetty piilossa.  Hän totesi, että nyt varauskalenteri on täydenlainen ja lisääkin käyttöä löydetään helposti.

Saku Nikkanen (sd) totesi, että valtuustosalissa istuu monta päättäjää, jotka ovat olleet mukana, kun kiinteistö on myyntilistalle nostettu.  Hän peräsi rantakohteista kokonaissuunnitelmaa, jossa katsotaan, mitä tehdään missäkin ja millä rahalla.    Nikkasen tietojen mukaan kaupungilla on Klippulaan tänä kesänä omiakin varauksia ja toisaalta hän muistutti, että myös Leirisalossa useimmat varaukset ovat yhdistysten.
–Meillä voisi olla käyttöä useammallekin kohteelle, jos niitä tuotaisiin paremmin esiin.

Jerina Wallius (ps) muistutti, että lapsille on taattava mahdollisuus päästä veden ääreen kesäisin.

Osmo Friberg (ps) totesi, että vuokrausjärjestelmää pitää kehittää, jos kohde otetaan pois myynnistä ja muutakin käytännön tehtävää riittää ja hintoja on tarkistettava.

Jarkko Anttila (sd) vertasi Klippulaa Vuohensaareen ja sen leirintäalueeseen, jonka palveluntuottajat on avoimesti kilpailutettu. Anttila näki, että Klippulasta olisi mahdollistea kehittää vastaavanlainen kohde, jossa kaupunki luo infran ja yrittäjä tuottaa palveluja.

Kalle Räike (kok) huomautti, että keskustelu Klippulasta on ansiokkaasti aktivoinut kaupunkilaiset miettimään vaihtoehtoja paikan kehittämiseksi. Hän totesi, että Klippula tuottaa iloa, mutta jatkossakin vain yhdistysten kautta.

Stina Siikonen (kok)  muistutti, että pelkkä paikka ei auta hyvinvointiin, vaan myös oikeanlainen toiminta.
–Siihen tarvitaan resursseja. Haluan viedä huomiota pois seinistä myös ihmisiin.

 

Jaa artikkeli: