Skip to main content

Klippula aukeaa kesäksi

Leirikeskus Klippulaa  voi varata vapaa-ajankäyttöön myös tulevana kesänä.

Klippulan kohtalosta on taitettu peistä vuosikausia ja sen myynnistäkin on keskusteltu.  Viime vuonna valtuusto päätti kuitenkin, että Klippula pidetään kaupungilla, sillä se on monelle kaupunkilaiselle paikkana tärkeä.

Nyt Salon vapaa-ajanlautakunnan käsittelyyn on tulossa Klippulan ensi kesän vuokrahinnasto ja esityslistalla todetaan, että tarkoituksena on avata kesäkausi toukokuussa.
Kaupunki tekee sopimuksen Salon urheilukalastajien kanssa niin, että kalastusseura vastaisi esimerkiksi avainten luovutuksesta, yleisestä isännöinnistä ja tilojen käytön valvonnasta.  Klippulaa voisivat vuokrata niin salolaiset yhdistykset kuin yksityisetkin kuntalaiset sekä kaupungin hallintoalueet.

Esityksen mukaan esimerkiksi salolaiset yhdistykset ja yksityishenkilöt maksaisivat viikonlopusta vuokraa 240 e.

Salon kaupungin leirit on pidetty vuodesta 2016 lähtien Leirisalossa.  Klippulassa on puhuttanut muun muassa rakennusten kunto:  talvella tehdyssä kuntotarkastuksessa todettiin etenkin päärakennuksessa ja leiriohjaajien talossa kosteusvikaa eikä pitkäaikaista majoittumista rakennuksissa suositeltu.

Klippulassa on pidetty kesällä uimakoulua, mutta pääosin se on ollut viime ajat tyhjänä:  vunna 2021 yksityisiä varauksia oli yhdeksän, yhdistysten vuokrauksia kuusi ja kaupungin sisäistä käyttöä kolme kertaa.

Jaa artikkeli: