–Viime vuonna maku oli lihajalosteiden tärkein valintaperuste, siihen saakka se oli hinta, kertoo Perniön Lihan toimitusjohtaja Rami Himanto.
Nimensä mukaan perniöläissyntyinen yritys täyttää maanantaina 80 vuotta. Perniön Liha muutti Saloon asianmukaisiin tiloihin vuonna 2003.
Perniön Liha kuuluu pienimpien makkaratehtaiden joukkoon, nykytilanteessa se on vahvuus.
–Kilpailu on ihan karseaa, myöntää Himanto.
Tutut klassikot tuovat pääosan myynnistä. Tummaa paistinmakkaraa myydään Salon ja Turun seudulla. Laukkamakkara tehdään vuodelta 1935 peräisin olevalla reseptillä.
Perniön Liha osti muutama vuosi sitten Helsingin Makkaratehtaan.
–Olemme paikallinen toimija, mutta pääkaupunkiseudun markkinoille on päästävä. Mietimme, ettei Perniön Liha ole kaikkein tunnetuin nimi siellä, Helsingin makkaratehtaan nimi toimii muuallakin.
Makkaratehtaan nimen alle lanseerataan huhtikuussa uusi makkarasarja, joka on kokonaan vailla lisäaineita.
–Idea on tehdä mahdollisimman hyvää lisäaineetonta makkaraa, tiivistää Rami Himanto.
Lisäaineettomuus ei vaikuta säilyvyyteen, eikä natriumnitriitin puute näy juuri ulkonäössäkään.
Rami Himanto uskoo pienen tehtaan mahdollisuuksiin.
–Voimme joustavasti ottaa uuden tuotteen tuotantoon tai tiputtaa huonon pois.