Skip to main content

Kiskon torikausi alkoi helteessä

Kiskon kirjaston edusta näyttää tavallista värikkäämmältä maanantain iltapäiväauringossa. Kukat, vihannekset, korut ja kirppisaarteet reunustavat torin laitaa. Hymyilevät myyjät luovat torille yhteisölliseltä ja avoimelta tuntuvan ilmapiirin. Suurin osa ihmisistä tunteekin jo toisensa.

Kesätoria on järjestetty Kiskossa vuodesta 2018 saakka. Alusta alkaen toiminta haluttiin pitää pienimuotoisena ja yksinkertaisena. Toria järjestävä Kiskon kesätorin ystävät on vapaaehtoisvoimin toimiva voittoa tavoittelematon yhdistys, ja kaikki sen saama tuotto laitetaan torin markkinointiin.

Jonna Elovaaran torikojuna toimi auton takaluukku.

Kiskon kesätorilla käyminen on monelle kiskolaiselle jo perinteeksi muodostunut kesäinen ajanviettotapa. Torille tullaan myös jopa Salosta asti.
–Näillä syrjäisemmillä paikoilla tärkeää on se, että tällaista yhteistoimintaa järjestetään, torin laidalla kahvilla istuva Raili Rantanen sanoo.

Hän on lähtenyt kahvittelemaan ystävänsä Arja Sainion kanssa. He eivät ole vielä kiertäneet myyntikojuja, sillä kuulumisten vaihto on mennyt sen edelle.
–Tämä tori on kaiken lisäksi kohtaamispaikka. Kesälomien aikana myös vanhat kiskolaiset ovat täällä käymässä, Rantanen sanoo. Maanantainakin hänen kanssaan samassa pöydässä istuu salolaisen Sainion lisäksi muutama tuttu kiskolainen.

Torikävijät ovat yhtä mieltä siitä, että Kiskossa on sopivasti tapahtumia paikan pieneen kokoon nähden.

Sitä mieltä on myös 13-vuotias kiskolainen Edith Ollanketo. Hän on myymässä itsetekemiään koruja.
–Opettelin viime vuonna tekemään näitä koruja videoiden avulla. Olen käynyt myymässä Salossakin, Ollanketo kertoo.

 

Jaa artikkeli: