Skip to main content

Kiskon kunnantaloon visioidaan loft-asuntoja

Kiskontien aluetoimikunta on saanut ehdotuksen kunnantalon käytöstä.
Kiskon kesäasukas Kaarina Silventoinen ehdottaa kunnantalon muuttamista asuintaloksi. Ehdotuksen mukaan kunnantaloon sopisi mainiosti loft-tyyppinen asuntoratkaisu,talossa on  korkeat huoneet ja suuret ikkunat.
Entisen meijerin paikka palvelujen vieressä on Silventoisen mukaan loistava.
Helsingissä vastaavia ratkaisuja on kokeiltu. Silventoinen pohtii suurten ikäluokkien poistumista työelämästä ja sen myötä lisääntyvästä yhteisöllisestä asumisesta. Talon voisi ostaa innostunut ryhmä ja itse toteuttaa rakennuksen muuttamisen asuinkäyttöön. Taloon saisi helposti mahtumaan muun muassa kuntoilutilat ja yhteiskeittiön.
Kiskontien aluetoimikunta päättää ehdotuksen jatkosta kokouksessaan tänään torstaina.

Kiskon kunnantaloon on ollut tarjolla muutakin toimintaa, mutt Salon kaupunginhallitus ei sitä vastoin tehnyt vielä maanantaina päätöksiä kulttuuriyhdistysten harjoituspaikoista.

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokokon esitys oli, että kaupunki ei maksa enää yksityisten tiloissa toimiville yhdistyksille vuokratukea, vaan kaupunki tarjoaa niille vuokrattavaksi omia tilojaan.  Esitys vedettiin kuitenkin pois esityslistalta, sillä yhdistysten kanssa halutaan vielä neuvotella.

Jaa artikkeli: