Skip to main content

Kiskon Kiskojat juhlivat pyöreitä vuosia

Puheenjohtaja Timo Virtanen odottaa innolla seuran juhlia.

 

Kiskohallissa on marraskuussa suuren juhlan tuntua.  Päivänsankarina ei ole kukaan yksittäinen kiskolainen, vaan kakkukahvit juodaan satavuotiaan Kiskon Kiskojien kunniaksi. Ohjelmassa on juhlapuheita, sekä toimintaa lapsille ja nuorille. Tapahtumassa esitellään myös seuran monipuolista lajitoimintaa. Kiskohallin seinille tuodaan esille valokuvia vuosien varrelta. 

–Muuallakin on huomattu, että nyt on syytä kunnon juhlaan. Sain tänään sähköpostilla tasavallan presidentin tervehdyksen, mutta viestin sisällöstä en vielä paljasta enempää, puheenjohtaja Virtanen toteaa salaperäisenä. 

Marraskuun 15. päivänä vuonna 1921 Toijan koululle kerääntyi joukko urheiluhenkistä väkeä. Mukaan oli saapunut myös järjestöasioiden henkilö Turusta. Tässä tapaamisessa lausuttiin sata vuotta sitten Kiskon Kiskojien seuran ensimmäiset sanat.  

Ensimmäisinä vuosina seurassa kisailtiin lähinnä yleisurheilussa ja hiihdossa. Kiskojien edesmenneen puheenjohtaja Pertti Laakson kirjoittamasta historiikista selviää, että seuran alkuaikoina ajettiin myös sen aikaisilla maanteillä kilpaa polkupyörillä.  

Tämän päivän Perkkarissa lisää juttua seuran värikkäistä vaiheista!

Jaa artikkeli: