Skip to main content

Kiskon kalkkikaivos aloittaa viimein toimintansa

Kiskon kalkkikaivos voi viimein aloittaa toimintansa. Kalkkisillan Kaivoksesta on väännetty ja käännetty noin kymmenen vuoden ajan, aina korkeimpia oikeusasteita myöten, mutta nyt kaivoshankkeen omistaja Lesel Oy voi kääriä hihat ja aloittaa työt.

–Tämä on niin hitaasti edennyt, että kyllähän tässä on nyt valtava tyytyväisyys. Nyt päästään siihen vaiheeseen, että nähdään uurastuksen tulos, kertoo Lesel Oy:n hallituksen puheenjohtaja, perniöläinen Pekka Leikkonen.

Kiskon kalkkikaivoksen tarina alkoi vuonna 2010, kun kiviaineskauppaa Perniöstä käsin pyörittävä Pekka Erjala potkiskeli vaaleaa kiveä pellon laidalla. Erjala kertoi kivestä viljelijäkavereilleen, ja näin sai alkunsa Leselin kalkkikivikaivos. Kaivospiirihakemuksen teki alun perin Lupajan Murske vuonna 2010, jolta valtaoikeus siirtyi Lesel Oy:lle. Lesel Oy haki ympäristölupaa vuonna 2013.

–Tietysti me tiesimme, että kaivoksen saaminen on hidas prosessi. Hiukset ovat harmaantuneet jokaisella yhtiön jäsenellä, naurahtaa Leikkonen kaivoksen pitkästä taipaleesta.

Lue lisää torstain lehdestä!

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli: