Skip to main content

Kirveet ja kaakelit

Tervepä terve.  
Toimituksen lounaisverstaan viikkosauma  liimataan kiinni tässä seuraavaksi.
***
Paitsi että nykyään ei kannata välttämättä sanoa olevansa rakennusalalla, siksi paljon esimerkkejä kehnosti viimeistellyistä rakennuksista taitaa olla.

Tämähän näkyy jopa titteleissä.   Radion aamu-uutisissa pohdittiin viime viikolla tätä asiaa siltä kantilta, että nykyään on muutosjohtajia siinä, missä ennen oli saneerausjohtajia.

Äkkiseltään ajatellen tämä tietysti on päin prinkkalaa, jos parempaan päin piti mennä.  Saneeraus on lähtökohtaisesti pyrkimystä ehompaan, kun taas muutos voi olla hyvä juttu tai sitten ihan kauhea asia.

Tietysti esimerkiksi rakennusten vedenpitävyys taitaa kuitenkin riippua ennen muuta käyttötarkoituksesta.
Tässä hiljakkoin on uutisoitu niin Musiikkitalon kuin jonkun uuden poliisitalonkin vesivuodoista. ja sitä sitten joku  jo arveli,  että talossa olevat torvet jotenkin saavat saumat falskaamaan.

***
Sellainenkin rakennuksia sivuava uutinen tuossa tuli, että presidentti pitää tämän vuoden itsenäisyyspäivän pippalonsa Tampere-talossa.

Tämä kieltämättä  kävi ihmetyttämään, kun tarjolla olisi ollut myös kaunis, historiallinen ja mielenkiintoinen Turun linna.   Tampere-talo taas näyttää ulkoa samalta, miltä 1990-luvun pienkerrostalon kylpyhuoneet sisältä, poislukien hammastahnatahrat.

Valinnan perusteeksi koetettiin hakea järkisyitä, joista oikeastaan ainoa uskottava oli väite siitä että piikkikorot voivat tehdä linnan puulattioille hallaa.   Piikkareihinhan sonnustautuvat useimmat naisvieraista ja arvattavasti jokunen pintajulkkis-miehenpuolikin.   

No, sikäli valinta on osuva että  pressan  pirskeissä tarjolla on salaisella reseptillä tehtyä boolia   ilman mitään koulukeittiöistä tuttuja rajoitteita.  
Kokemus taas on osoittanut, että jos mokomaa tulee juotua liikaa, on ihan paikallaan että on valmiiksi kylppärissä.

***
Sen verran on annettava manselaisille tunnustusta, että lätkää siellä on pelattu varsin hyvin.
Tappara pelaa SM-liigan finaaleissa, mikä on tietysti kelpo saavutus. 
Takavuosina vitsailtiin, että paikka sarjan hännillä on sopiva sekin, kun tappara on kelpo karsintatyökalu.

No, tätä tänä keväänä samaisella  vekottimella on tehty polttopuita.
Vai mitä siitä pitää päätellä, kun joku sikäläisen huutosakin johtaja kehui radiossa, että heillä on Suomen suurin vän klapi.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: