Skip to main content

Kirkonkyläyhdistys on nuotiolla herkällä korvalla

Kaksi naista, taustalla luistelukenttä ja luistelijoita.

Maija Poutanen ja Minna Nieminen ovat mukana pyörittämässä Perniön kirkonkyläyhdistyksen makkara- ja kaakaobaaria Melassuon kentän laidalla viikonloppuna.

Melassuon luistelujäällä oli viikonloppuna melkeinpä ruuhkaa.  Niin on todennäköisesti myös tulevana viikonloppuna, tosin sillä erolla että nyt kentän viereltä saa ostaa kahvit ja grillimakkaraa.

Asialla on Perniön kirkonkyläyhdistys, joka jalkautuu sinne, missä kyläläisetkin ovat.

Alkujaan yhdistyksen tarkoituksena oli järjestää tammikuussa yleinen kokous, jonne kutsutaan perniöläisiä esittämään toiveita tulevasta ja samalla houkutella mukaan toimintaan uusiakin ihmisiä.

–Koronan vuoksi siirretään se nyt myöhempään, mutta jotain piti keksiä, sanoo puheenjohtaja Minna Nieminen.

Makkaranpaiston ohessa yhdistyksen väki lupaa kuunnella herkällä korvalla ajatuksia ja ideoita.   Yhdistyksen vuotta rytmittävät jo vakiintuneet tapahtumat, mutta aktiivisia toimijoita niiden ja muunkin järjestämiseksi kaivataan lisää.

–Moni pelkää, että jos lupautuu mukaan,  joutuu vähintään hallitukseen, mutta niin ei asia ole, Nieminen sanoo.

Minna Nieminen ja Maija Poutanen muistuttavat, että esimerkiksi tapahtumia toteutettaessa käsipareja tarvitaan.

–Jokaisella on omat vahvuutensa ja tämän on kuitenkin ajatus olla hauskaa yhdessä tekemistä. Ei ole tarkoitus näännyttää ketään työllä, Maija Poutanen toteaa.

Yhdistys aikoo jatkossa olla entistä aktiivisemmin esillä toteuttamassa esimerkiksi asukashankintaa.  Perniötä aiotaan kehua entistä pontevammin esimerkiksi Salon kaupungin sivujen kautta.

Tarkoituksena on tuoda esiin Perniön kirkonkylän vahvuuksia.  Kaksikolta ei kestä kauaa luetella valtteja;  päiväkodit, koulut ja arjen kauppapalvelut löytyvät ja Maija Poutanen nostaa luistelukentän laidalla erikseen esiin liikuntamahdollisuudet.

Sääennusteen mukaan ratkaistaan, onko makkaranuotio roihuamassa lauantaina vai sunnuntaina. Torstain lehdessä on tästä tieto.

Jaa artikkeli: