Skip to main content

Kirkonkylän koulun joulujuhla täyttää kylän

Viikon päästä pääsee kurkistamaan vanhaan pappilaankin, kertovat Anna Mikkonen ja Sini Tallqvist.Perniön kirkonkylän koulun joulujuhla toteutetaan tänä vuonna uudella tavalla. Koulun juhlasali on poissa käytöstä, joten koulu tuo juhlansa keskelle kylää muidenkin iloksi.

Juhlapäivä on joulukuun kahdeskymmenes, ja mukana juonessa ovat koulun tapahtumatiimin lisäksi seurakunta, vanhempainyhdistys ja Perniön kirkonkyläyhdistys sekä tietysti koulun oppilaat.

Iltatilaisuus on tarkoitettu paitsi koululaisten vanhemmille, muillekin kyläläisille. Tarkoituksena ei ole pönöttää paikoillaan, vaan kuljeskella paikasta toiseen omaan tahtiin.  Keskipisteenä on pappila, missä vanhempainyhdistys pitää glögi- ja torttupistettä. Oppilaat toteuttavat eri puolille lähialuetta elämyspisteitä, joissa voi vierailla vapaasti.
–Esimerkiksi tuonne pajutunneleihin tulee runoja ja ykkösluokkalaisilla taas on leikkikentällä joulun etsintää, vihjaa opettaja Anna Mikkonen.

Suunnistamisen avuksi tarvitaan kartta, ja niitä jaetaan tapahtumapäivänä klo 18 alkaen puolen tunnin ajan kunnantalolla, Laurin sillalla ja kirkon luona. Kun kartta on kourassa, saa alueella vaellella omaan tahtiin.

Sini Tallqvist toteaa, että kylälle tuotavassa juhlassa ratkaistaan myös elämänkatsomuksellinen pulma: kirkossa ei ole pakko poiketa, jos paikka ei omalta tunnu.
–On suunniteltu sellainen juhla, että se sopii kaikille.

Jaa artikkeli: