Skip to main content

Kirkkopolku toi Arkkipooki-palkinnon Perniöön

Anna Kaisa Siltanen kiittää: Arkkipooki -palkinnon saaminen lämmittää mieltä.  Kuvan  muistomerkin suunnitteli Yrjö Liipola.–Tämäkin on upea, kehuu Anna Kaisa Siltanen Perniön kirkkomaalla Yrjö Liipolan suunnittelemaa sankarivainajien muistomerkkiä.
Niin on, ja patsaan voidaan sanoa olevan kirkon taidetta, vaikka se ulkona seisookin.

Siltasen ansiota on, että koululaiset Perniön ja Särkisalon lisäksi myös Kuusjoella ja Halikossa ovat saaneet tutustua kotikirkkojensa taiteeseen tekemisen kautta.  Hän on Perniössä asuva erityisopettaja, joka on luotsannut Kirkkopolku-taidekasvatushanketta Salon kouluissa ja jatkaa projektia nyt myös Raaseporin puolella.

Turun arkkihiippakunta myönsi Siltaselle Arkkipooki -palkinnon, joka voidaan myöntää ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakuntien, seurakuntien tai niiden jäsenten hyväksi.
Taidepolku -hankkeessa koululaiset ovat tutustuneet kotikirkkojensa taiteeseen ja jatkaneet oppimista koulussa niin kuvataiteen, äidinkielen kuin uskonnonkin oppitunneilla. Esimerkiksi viime syksynä Perniön kirkossa nähtiin koululaisten versioita kirkon taideteoksista ja heidän kirjoittamiaan tekstejä.
–Ja ne holvien perusteella leikatut paperitähdet olivat kuin ne olisivat olleet ikkunoissa aina, Siltanen kehuu.

Siltanen miettii, että kirkon tunteminen on osa yleissivistystä.
–Kulttuurissamme on niin paljon asioita, jotka tulevat suoraan kirkosta. Illuminatin merkin oppilaat tuntevat ja ovat sitten hämmästelleet, kun se onkin kirkossa, hän vertaa.

Tuttu kirkko on myös osa identiteettiä.
–Jotenkin ajattelen niin, että olisi hyvä, että lapsi miettii mistä on tullut ja missä asunut.

Lisää 26.3. lehdessä!

Jaa artikkeli: