Skip to main content

Kirjoittamiseen syttyy kipinä

– Ihminen tekee sitä mitä ihminen osaa. En osaa piirtää enkä tehdä käsitöitä, mutta kirjoitin jo teini-ikäisenä runoja ja esseitä. Lähdin vuorotteluvapaalle ja samalla luovan kirjoittamisen opintoihin kansalaisopistoon. Opinnot antoivat entisestään pontta kirjoitusharrastukselle.

Näin kuvaa kirjoitusharrastustaan perniöläinen Ulla-Maija Virjamo. Hän on yksi niistä kirjoittajista, jotka ovat mukana Salon Seudun Kirjoittajat ry:n tällä viikolla ilmestyneessä Antofobia –antologiassa.

Särkisalosta kotoisin oleva Tom Sjöstrand on nuoresta iästään huolimatta jo veteraani Salon Seudun Kirjoittajissa.
– Taisin liittyä vuonna 2004. Alussa kirjoitin vain runoja, mutta sittemmin myös pieniä tarinoita. Riippuu mielialasta, mitä syntyy, hän tuumaa.
Antofobian yhdessä runossa Sjöstrand kuvaa koiran elämän yksityiskohtia ja kysyy sitten, miksi me ihmiset olemme koiria parempia.  Toisessa tarinassa hän kuvaa sairaalasta karanneen mieskaksikon seikkailuja baarissa (sairaalavaatteissa tietenkin). Naisetkin he toivat vielä jatkoille suoraan sairaalan pedille.

Salon Seudun Kirjoittajissa toimii myös Murharyhmä, jossa käsitellään eri dekkaristien tuotantoja. Yhdistys julkaisee myös omaa Puolipiste- nimistä lehteään.

Antofobia –kirjassa on mukana 21 yhdistyksen jäsentä. Kaikki tekstejä jättäneet saivat kirjaan ainakin yhden tekstin.
Sivuja antofobiaan kertyi reilut 80. Kirjaa voi tiedustella yhdistyksen sihteeriltä Tapio Äyräväiseltä osoitteesta tapio.ayravainen@pp.inet.fi

Jaa artikkeli: