Skip to main content

Kirjastot ja nuorisotilat pidetään auki tietyin ehdoin, lukiot etäopetukseen

Perusopetuksessa jatketaan edelleen lähiopetusta. Maskeja on käytetty alakouluissakin viikon alusta lähtien. Kuva on Särkisalon koulusta: rehtori Matti Korpi antaa visiirinsä takaa ohjeita Milla Lehdolle puutyöluokassa.

Varsinais-Suomessa kiristetään koronapandemian vuoksi niin yleisötilaisuuksia koskevaa ohjeistusta kuin annetaan ohjeistusta julkisten tilojen käyttöön ja harrastustoimintaankin.

Alueellinen koronatyöryhmä julkisti linjauksensa tiistaina.   Ohjeistukset astuvat voimaan torstaina ja ne ovat voimassa jouluaaton aattoon asti.
–Harras toiveemme on, että tulevaisuudessa harrastustoiminta voisi jälleen jatkua normaalisti, korosti johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Palveluista esimerkiksi kirjastot ja nuorisotilat saisivat edelleen pysyä auki, kunhan turvaväleistä voidaan huolehtia. Toisaalta esimerkiksi lukusalit aiotaan sulkea. Lukiot siirtyvät etäopetukseen viimeistään ensi viikon tiistaina.   Perusopetuksessa jatkuu lähiopetus, mutta maskisuositus koskee jatkossa myös opiskelijoita. Jos tartuntoja todetaan, opetusryhmä asetetaan karanteeniin.

Sisällä järjestettäviin yleisötilaisuuksissa osallistujien enimmäismäärä on kymmenen.  Ulkotilaisuuksissa kävijämäärä voi olla suurempikin, jos turvaohjeita voidaan noudattaa.
–Todennäköisesti tulemme antamaan velvoittavan päätöksen sisäilmatapahtumien osalta, totesi aluehallintoviraston Mikael  Luukkanen.

Julkiset sisäliikuntatilat suljetaan kaikilta paitsi lapsilta ja nuorilta.

Tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle ja muihin taudin leviämisvaiheessa oleviin maakuntiin on vältettävä.
–Paino sanalla tarpeeton, korostaa Pietilä.

Ohjeena on, että yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei myöskään järjestettäisi.
–Ajatus on, että jouluna ei oltaisi näin kireiden rajoitusten piirissä.
–Toiveena on, että saisimme palattua mahdollisimman pian normaaliin päiväjärjestykseen ja se ei käy itsellään, Pietilä sanoi.

Perniössä sijaitsevassa Lehmirannan lomakeskuksessa on 23. – 26.11. välisenä aikana ollut henkilö, jolla on sen jälkeen todettu koronatartunta.
Samaan aikaan lomakeskuksen tiloissa olleita henkilöitä kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatesteihin oireiden ilmaantuessa.

 

Jaa artikkeli: