Skip to main content

Kirjastoauto aloittaa kierrokset Perniössä torstaisin

Perniössä saadaan nauttia kirjastoauton palveluista ensi viikosta lähtien. Halikon kirjastoauto aloittaa kierrokset Perniössä ensi viikon torstaina. Parittomilla viikoilla auto käy aluksi ainakin Perniön aseman päiväkodissa ja Saurun koululla kerran viikossa torstaisin. Torstaisin parillisilla viikoilla ovat vuorossa Nurkkilan koulu, Teijon koulu sekä Vilniemen Postilla. Noihin paikkoihin auto ehtii ensimmäistä kertaa viikolla 10.
– Pysähdyspaikkoja voidaan ottaa ohjelmaan lisää ihmisten toivomusten perusteella. Rohkeasti vain ehdottamaan, kannustaa Halikon kirjaston johtaja Anne Järvinen.
Kirjastoauton tulon Halikon ulkopuolelle mahdollisti yhden uuden kuljettajan palkkaaminen. Nyt auto on liikenteessä käytännössä aamusta iltaan kahden kuljettajan voimin.
Palvelun laajentaminen sai alkunsa Jaana Shelbyn valtuustoaloitteesta. Hänen mielestään kirjastoauton palveluita olisi syytä saada myös Salon ja Halikon keskustojen ulkopuolelle.
Tässä vaiheessa on kyse kokeilusta, joka on jatkumassa kuluvan vuoden loppuun. Jatko riippuu rahoituksesta ja käyttäjämääristä.
Halikon kirjastoautossa on panostettu nyt erityisesti lapsiin. Kuvakirjoja ja helppolukuisia uusia kirjoja on hankittu viime aikoina useita kymmeniä. Lukemista riittää silti myös aikuiseen makuun ja lainattavina on myös dvd-levyjä.
– Viime viikon testikierroksella vastaanotto kouluissa oli todella innostunutta. Mutta haja-asutusalueella kirjasto ei kuulu vielä jokaisen lapsen arkipäivään, sillä aika monelta koululaiselta puuttui vielä kirjastokortti.
Monet pistivätkin korttihakemuksen vetämään saman tien. Lapselta se vaatii huoltajan allekirjoituksen.
Kirjastoautoa voivat käyttää kaikki pysähdyspaikkoihin saapuvat, eivät vain koulun oppilaat tai päiväkotien lapset.

Onko kirjastoauto sinulle tervetullut palvelu? Kommentoi asiaa Perniönseudun Lehden keskustelufoorumilla!

Jaa artikkeli: