Skip to main content

Kirjakkala kiinnostaa yrittäjiä

Antoisaa joskin paikkaan sitovaa, tuumaa Risto Elo kuluneista kuudesta vuodesta Kirjakkalassa. Vasemmalla kuuntelevat Eeva Linnalaakso-Elo ja Maija Pirvola sekä pöydän ääressä Metsähallituksen Harri Karjalainen.Kirjakkalan ruukkialueella vaihtuu yrittäjä, ja paikka kiinnostaa matkailuyrittäjiä, vaikka haku varsinaisesti käynnistettiin vasta perjantaina.
–Vahvaa kiinnostusta on ollut, totesi alueen omistavan Metsähallituksen puistonjohtaja Harri Karjalainen jo maanantaiaamuna.

Nykyiset yrittäjät, Hardelo Oy:n Risto Elo ja Eeva Linnalaakso-Elo luopuvat yrittäjyydestä alueella kuuden vuoden jälkeen. Sopimus päättyy vuodenvaihteessa.
Perniönseudun Lehti kertoi yrittäjän vaihtumisesta ensimmäisen kerran lokakuussa. Risto Elo totesi tuolloin haastattelussa, että yrittäjänä toimiminen kylässä on ollut antoisaa, mutta myös paikkaan sitovaa.

Hiljaisinta vaihetta vuodessa eletään loppusyksystä.
–Kaksin tätä on voitu pyörittää pääosin, mutta kiireisimpään aikaan ja isojen yritystilaisuuksien yhteydessä lisäkäsiäkin on tarvittu, Elo toteaa.

Harri Karjalainen toteaa, että yrittäjän vaihtumisen yhteydessä tehdään osassa rakennuksista pientä pintaremonttia.

Karjalainen toteaa, että yrittäjällä on verraten vapaat kädet kehittää alueen toimintaa, esimerkiksi ravintolapalveluja. Risto Elo toppuuttelee tätä kuitenkin kokemuksesta: keittiötilat sallivat yritysryhmien muonituksen, mutta eivät varsinaista ravintolatoimintaa. Kaikkiaan vuokrattavien rakennusten pinta-ala on noin 900 neliötä.
Elo korostaa yritysyhteistyön arvoa toiminnassa.

Teijon kansallispuisto on osa Metsähallituksen rannikon luontopalveluja, joiden alle kuuluu esimerkiksi kymmenen kansallispuistoa ja pitkä lista muita kohteita.

Risto Elo kertoo huomanneensa, että Kirjakkala on luontevasti osa rannikon ja saariston matkailua:
–On ollut esimerkiksi kävijöitä, jotka ovat matkalla Bengtskäriin ja yöpyvät sitten tässä.

Jaa artikkeli: