Skip to main content

Kirakan Peppi syntyi porukalla – ja Pepin ikäisten voimin

Pepin kultarahoja ei viedä. Peppi (Saga Saarinen) pukkasi kumoon roisto Kukkasen (Jenny Sainio).

Yksi oli maanantaina joukosta poissa. Kirakan kesäteatterin näyttämöllä ei nähty Anttia, joka oli estynyt pääsemästä lehdistötilaisuuteen.

Ensi keskiviikon ensi-illassa Antti toki astelee lavalle peräti kahdessa roolissa. Hän on hevonen, joka tekee sekä sirkushevonen Pajazzon että Hepun roolit ja työryhmän luotto suoritukseen on vahva.
–Hän oppi hienosti sisääntulonsa, kehuu ohjaaja Lisamaria Markula.
–Ja repliikit, veistelee Timo Mäenpää.

Vakavissaan puhuen: samaa voi sanoa kaikista Peppi Pitkätossu -näytelmän näyttelijöistä. Markula vakuutti maanantaina, että paketti alkaa kevään harjoituskauden jälkeen olla varsin valmis esitettäväksi.
Kirakan Peppi on siinä mielessä omanlaisensa esitys, että lapsiroolit todella ovat nuorten vastuulla ja aikuisten roolit aikuisten. Pepin roolin tekee peppimäisen suorasukaiseksi ja rohkeaksi tunnustautuva Saga Saarinen, joka täytti hiljakkoin 13 vuotta. Annikan roolin sai 15-vuotias Alisa Kärkkäinen, joka on Lisamaria Markulan kanssa myös tehnyt näytelmän tanssikoreografiat. Tommia esittävällä Eeli Hämäläisellä on ikää 16 vuotta ja hänen siskollaan Axa Lehmuskoskella 14 vuotta. Lehmuskoski esittää sirkustyttö Carmencitaa, koululaista ja merirosvoa.

Luvassa on  fyysinen esitys: Saga Saarinen kiipeää Antin selkään ratsastamaan, Axa Lehmuskoski puolestaan jopa temppuilee Antin selässä, kuten sirkuslaisen kuuluukin. Lehmuskoski kertoo harrastaneensa alaa pienen ikänsä.
Peppi-kirjat ovat 1940-luvulta ja elokuvatkin yli puolen vuosisadan takaa. Puvustuksesta ja rekvisiitasta vastaava Hannele Kivikoski kertoo, että asuilla halutaan viedä katsojakin aikamatkalle, polvisukkien ja kukkakuosien aikaan.

Koko juttu 20.6. painetusta ja digilehdestä!

Jaa artikkeli: