Skip to main content

Kirakan kesäteatteri näytti etäkokousten mallia

Koronavirus on perunut massoittain kokouksia, mutta tekniikan puolesta näin ei tarvitsisi olla. Kirakan kesäteatteriyhdistys piti viime viikolla kokouksensa etänä, verkkoyhteyksien avulla.

Vajaan kymmenen hengen kokous onnistui tällä kertaa Google Hangouts Meet:in kautta. Osa osallistui kokoukseen vain äänen kanssa, osa myös kuvan kera.
– Se kokous taisi olla minulle sen päivän kolmas etäkokous, mutta hyvin sekin sujui. Työelämässä tämä on varsin tuttua, mutta harrastajayhteisössä on tietysti mukava tavata ihmisiä. Uskon, että vallitsevan tilanteen vuoksi etenkin työelämän puolella nämä etäkokoukset voivat jäädä pysyviksi tavoiksi, Kirakan kesäteatteriyhdistyksen Jyrki Nurmi kertoo.

Jos tekniikka pelottaa, Nurmi suosittelee kääntymään nuorison puoleen tai löytämään yhden henkilön, joka ymmärtää tekniikan päälle.
– Suosittelen muillekin yhdistyksille etäkokouksia. Tämän tilanteen vuoksi ei kannata jättää asioita hautumaan. Tekniikka on kuitenkin helppoa käyttää. Järjestäjältä se oikeastaan vaatii vain taitoa. Hän lähettää kutsut kokoukseen ja muut vain klikkaavat itsensä mukaan, Nurmi sanoo.

Jaa artikkeli: