Skip to main content

Kiinteä kuormausnosturi Perniöön

 

Etelä-Suomen rautatieasemista sai Perniön asema ensimmäisenä käyttöönsä kiitneän kuormanosturi, joka yhdellä nostolla purkaa tai uormaa 2-akselisen rautatievaunun.  Nostrin käyttöönottoa oli tk.18.pnä saapunut seuraamaan 3 liikenne- ja ratajakson päällikköijä, rautatiehallituksen ja Wärtsilä-yhtymän edustajia.
Nosturi on ns.puutavaranosturi, jota tullaan Perniössä kuitenkin pääasiassa käyttämään raudan kuormaukseen. Sen nostokyky on 2×10 tgonnia yhdellä kerralla. Nostokorkeus on 7 m 70 cm. Nosturin omapaino on 16 tn.

Perniön vanhassa, viime vuosisadalta peräisin olevassa asemarakennuksessa suoritetaan parhaillaan myöskin huomattavia korjauksia. Asemarakennukseen asennetaan keskuslämmitys- ja vesijohtoja. Samalla suositetaan myös huonetilojen uudelleenjärjestelyjä.

Askartelutyönohjaaja-kurssi Perniössä

Perniön Nuorisotyölautakunnan toimesta järjestetään askartelutyönohjaajan kurssin Perniön kirkolla keskuskansakoululla marraskuun 12.-15.päivinä.
Kurssit ovat ns. iltakurssit, alkaen jokaisena kurssipäivänä illalla klo 18, päättyen klo 21.
Kunnan Nuorisotyölautakunta toivoo, että moni perniöläinen pääsisi kurssille. Kunnan puolesta annetaan kurssilaisille ilamiset työtarvikkeet, joista jokainen saa valmistaa itselleen erilaisia kodissa tarvittavia esineitä.
Raaka-aineena on muovi, plastik, rottinki, nahka, niini jne.aineet.

Jaa artikkeli: