Skip to main content

Kiikintien talosta tuli Perniön ykkösjulkkis

Talon oleskelutilaa.
Kuva Oikotie, julkaistaan Olli Lehden luvalla.

Kiinteistövälittäjä Olli Lehden puhelin soi muutenkin usein ja alkuviikosta lähes taukoamatta.
–Viisitoista soittoa on tullut tämän talon vuoksi ja taidat olla neljäs toimittaja, joka soittaa. Aiemmat ovat olleet valtakunnan medioita, naureskeli Kiinteistökolmiolle työskentelevä alan konkari.

Syynä oli yksi ja ainut talo, vuonna 1969 valmistunut omakotitalo Teijon Kiikintiellä.
–Meri-Teijo ei ole varmaan koskaan saanut tällaista huomiota. Tiistaina se oikein räjähti, Lehti tuumaa.

Puheena oleva talo on ulkoapäin jopa vaatimaton aikansa rakennus, somehitiksi se nousi sisustuksensa vuoksi.

Esimerkiksi Twitterissä talosta syntyi pitkiä viestiketjuja. Joku näki sielunsa silmin talossa keikalla Dannyn ja vieraana hahmoja Kaurismäen elokuvista, toiselle tuli mieleen Motorest motelli Jäähovi takavuosilta.  Muusikko Janne Kuusinen totesi: ”Kisko-Perniö-Teijo-akseli on agraari varsinaissuomalainen vekkula seireeninmatalalla aloitusmaksulla”.

Perniönseudun Lehti kertoi jo torstaina, että talon sisustuksen takana on alueella pitkään asunut muusikko ja muotoilija Ville Witka.

Vuonna 2007 WItka puolisoineen esitteli taloa Deko-lehdessä ja jutussa kerrottiin, että taloon oli tarvittu muun muassa satoja vanerilevyjä. Vanerista ovat niin omaa suunnittelua olevat kiintokalusteet kuin seinäpinnat ja esimerkiksi kosketinsoittimille tehty kotelo ja jalusta.  Kalusteita on verhoiltu pinkiksi, kattovalaistus on oranssia ja tämän kirjoittajalle tulee mieleen esimerkiksi Kellopeli Appelsiini -elokuvan lavastus.
–Teimme kodin täysin omien mieltymystemme mukaan ja vain itsellemme, tuumi Witka.

Talosta todella tuli paitsi somehitti, myös mediajulkkis: esimerkiksi Helsingin Sanomat on tehnyt aiheesta jo ainakin kaksi juttua, samoin iltapäivälehdet.

Olli Lehti toteaa, että vanha talo vaatii vanhan talon huomiota ja kaipaa muun muassa kattoremonttia.

Jaa artikkeli: