Skip to main content

Kiertoliittymä syntyy yötä myöten urakoimalla

Perniön kiertoliittymätyömaa Kemiöntien ja Perniöntien risteyksessä etenee aikataulussa. Otera Oy:n työpäällikkö Kimmo Kanervan mukaan ongelmia ei ole ilmennyt ja kiertoliittymä valmistuu syykuussa. Alkuviikosta teiden alituksia tehtiin yöaikaan. Risteyspaikalla riittää raskasta liikennettä yöaikaankin. Kuva on otettu puolen yön jälkeen keskiviikkoyönä.
– Ihan siitä syystä kun siinä on niin kova liikenne, yöllä on rauhallisempaa, Kanerva sanoo.
Kanervan mukaan vilkas liikenne hidastaa jonkin verran rakennustyötä, mutta merkittävää haitata siitä ei työmaalle ole.

Risteyksessä on siirrytty jo lopullisiin liikennejärjestelyihin eli kiertoliittymään. Risteystä ympäröivät kieroliittymän merkit.
– Ainoa mikä sieltä puuttuu, ovat ennakkosuunnistustaulut, Kanerva sanoo.
Kiertoliittymällä pyritään tekemään vaarallisesta risteyksestä turvallisempi. Liikenneviraston mukaan kiertoliittymän periaatteena on välttää vaarallisimpia onnettomuustyyppejä, eli nokkakolareita ja törmäyksiä risteävän ajoneuvon kanssa. Kiertoliittymissä ajonopeudet ovat pieniä ja ajoneuvojen risteämiskulmat loivia, joten vakavien onnettomuuksien riski pienenee. Liikennevirastossa viitataan tutkimukseen, jonka mukaan kiertoliittymissä tapahtuu autoilijoille henkilövahinkoon johtavia onnettomuuksia jopa yli puolet vähemmän kuin tavallisessa tasoliittymässä.

Jaa artikkeli: