Skip to main content

Kesäsulku on kohtuuton

Lukemisen harrastajien osa ei Perniössä tulevana kesänä ole kadehtimisen arvoinen. Kirjaston kesäsulku alkaa ennen juhannusta ja jatkuu elokuun ensimmäisen viikonlopun yli; kuusi viikkoa kaikkiaan. 

Taustalla ovat taloussyyt;  elokuusta lähtien kirjaston aukioloaikoja supistetaan nykyisestä tunnilla päivässä (PsL 23.5.). Talouspaineet ja säästövelvoitteet pakottavat luonnollisesti tarkastelemaan toimintaa, mutta kuuden viikon kiinniolo kesken parhaan kesälomakauden tuntuu huonosti harkitulta ratkaisulta.  Esimerkiksi aukioloaikojen supistaminen olisi ollut kohtuullisempi vaihtoehto.  

Kyse ei  ole vain perniöläisten kirjanlainauksesta vaan myös siitä julkisen palvelun tehtävästä, joka kirjastolla  on;  käytännössä ei puhuta vain ajanvietteeksi lainattavista kirjoista tai muusta aineistosta, vaan myös esimerkiksi yleisötietokoneen ja lehtien saamisesta maksutta käyttöön. 

Kaupungin tehtävä ei toki ole edistää yritysten toimintaa, mutta asiaa voi ajatella myös siitä näkökulmasta.  Monen heinäkuussa alueella vapaa-aikaa viettävän tuo Perniön kirkonkylään se, että muiden asioiden ohella keskustassa voi hoitaa myös kirjastokäyntinsä.   Kirjasto on siinä määrin vetovoimatekijä, että jos sitä ei ole, suuntautuvat kauppa- ja toriasiatkin ehkä toisaalle.

 Säästöjen hakeminen aukioloista olisi suotavaa jakaa tasaisemmin pitkin vuotta, jos mahdollista.

Jaa artikkeli: