Skip to main content

Kesäasu saa olla

Sääennusteen mukaan lähipäivinä riittää todella lämmintä.
Helleraja ylittyy näillä näkymin sekä juhannuksena että alkuviikollakin.
Muutamaa koleampaa juhannusta kauhulla muistelevat lienevät mielissään: sää suosii ulkona juhlimista ja lämpöä riittää jopa niin, että vara on viisautta: auringolta on syytä suojautua ja juoda väliin vettä.

Liiallinen paahde on terveysriskikin. Yhtä lailla tosissaan tulee ottaa metsäpalovaroitus. Liikaa juhlajuomaa nauttineesta kaverista on pidettävä huolta; joka vuosi toistettu viesti ei vanhene – fiksu katsoo toverinsa perään, ottaa esimerkiksi maistissa ajelemaan mielivältä avaimet pois tai estää tätä lähtemästä uimaan.

Kaiken päälle pitää osata olla muutenkin viisaasti. Juuri helteiden alla on keskusteltu kahdesta kansanedustajasta: Wille Rydmanin ahdistavasta käytöksestä nousi viikonloppuna suurempi kohu ja Iris Suomelasta salaa eduskunnassa otetusta kuvasta ehkä vähän pienempi.

Hyvistä uutisista ei ole kyse, mutta ajankohta on omalla tavallaan osuva. Säiden lämmetessä myös vaatteet vähenevät, rantakaduilla ja puistoissa ja uimarannoilla on ruuhkaa. Kuluvan viikon keskustelunaiheet muistuttavat jokaisen mieliin, että kesäasu saa olla ihan millainen vaan, niukkakin, eikä se oikeuta ketään esimerkiksi kommentoimaan, koskettelemaan, viheltelemään tai kuvaamaan.

Jaa artikkeli: