Skip to main content

Kemut jatkuvat palokunnan salissa

Näyttämö jää ja salin ilme säilyy, vaikka remontti tehdäänkin, kertoo Laura Lahtinen. Ravintola Terhon Laura Lahtinen arvelee etukäteen, että palokunnan juhlasalissa Teijolla ei ole paljoa kuvattavaa.
–Siellä on vielä kauhea kaaos, hän varoittaa.

Eikä edes ole; vähän tavaraa on sivuhuoneissa varastoituna, mutta enemmänkin tilassa näkyy ajan patina eikä sekään kauaa. 
Keskellä Teijoa sijaitsevasta vanhasta palokunnan juhlasalista remontoidaan kevään aikana juhlatila, joka on tarkoitus ottaa käyttöön vielä ennen kesää. 
–Toukokuussa meille on buukattu ensimmäinen hääjuhla. Maaliskuun lopussa aloitetaan remonttityöt, Lahtinen kertoo.

Asialla on siis kyläravintola Terho, joka vuokraa tilat Teijon Masuunilta. Juhlatila laajentaa näin yrityksen toimintaa myös kartalla.
–Kyllä se minun ideani oli ja lähti siitä, että Matildassa alkaa olla aika täyttä.  Juhlatiloja on, mutta ne ovat kovin buukattuja.  Teijossa on seuraava potentiaali, kun vaan vielä lisää yrityksiä löytää kylän, Lahtinen uskoo.

Palokunnan juhlasali sijaitsee Masuunin naapurina;  kirkosta on paikalle parisataa metriä.   Tila palvelee jatkossa myös Terhon omia tilaisuuksia. 
–Tykkäämme järjestää keikkoja ja tämä nyt sopii vaikka lavatansseihin, Lahtinen makustelee. 

Remontti tehdään vanhaa kunnioittaen mutta myös paikkoja uudistaen:  osa väliseinistä saa luvan lähteä ja näin tilasta saadaan avoimempi ja valoisampi. Juhlasalin taakse tulee buffet-tila, omat tilansa tarvitsee narikka ja nykyisestä kyläyhdistyksen varastosta tulee lounge-tila.

Jaa artikkeli: