Skip to main content

Kemiönsaari heittää haasteen yli Strömman kanavan: artesaaniruoan SM-kisoissa on vielä tilaa

Paikalliset ruoat ja juomat ovat esillä myös ensi viikonlopun September Open -tapahtumassa. Stella Törnroth muistuttaa, että tapahtuma osaltaan pidentää matkailusesonkia.

Sitruunaa ei taida vielä Kemiönsaarella kasvaa, mutta ehkä jonain päivänä on toisin.
Sen jälkeen artesaanihillot ovat senkin osalta paikallisia; toistaiseksi sitruuna ja vaniljakin ovat olleet sallitut poikkeukset muuten saarelaisissa hilloissa.
–Lähtökohta on tietysti, että artesaaniruoassa oma kädenjälki ja idea näkyvät ja että raaka-aineet ovat paikallisia. Perinteet ja oma kulttuuri kuuluvat asiaan, listaa Kemiönsaaren kunnan matkailu- ja destinaatiokehittäjä Stella Törnroth.

Artesaaniruoan käsite on tiivistettävissä muutamalle riville, mutta artesaaniruoan SM-kilpailut eivät näillä näkymin mahdu ihan pieneen tilaan; tapahtuma tuo saarelle jopa parisataa vierasta. Kisat järjestetään Kemiönsaaressa lokakuun toisella viikolla, ja Stella Törnroth heittää nyt koukun myös yli Strömman kanavan. Perniössä ja Särkisalossa on monipuolista tuotantoa ja nyt kilpailut järjestettäisiin lähellä ja mukaan ehtii vielä. Edellisen kerran tuottajat mittelivät Rovaniemellä.

Suurin kategoria tänäkin vuonna ovat leipomotuotteet ja toiseksi eniten kilpaillaan juomista.
Törnrothin kirjanpito tiistaina kertoi, että kilpailutuotteita on tulossa ainakin Lapista, Kainuusta, Pohjanmaalta ja Etelä-Karjalasta.
–Ja ilmoittautumiset tulevat yleensä viime tingassa, kun sadonkorjuuaika on vielä käynnissä.

Stella Törnroth muistuttaa, että paikallinen ruoantuotanto on lisäksi jatkuvasti isompi osa matkailuelinkeinoa. Kemiönsaaren kilpailuissa onkin oma sarjansa ruokamatkailutuotteelle.

Koko juttu 10.9. painetussa ja digilehdessä. 

Jaa artikkeli: