Skip to main content

Kemiönsaaren posti alkaa kulkea Perniön kautta

Kirjepostin määrä on vähentynyt, mutta paketteja kuljetetaan niin automaatteihin kuin kotiovillekin.  Ryhmävastaava Johanna Nummi pakkaa autoaan kierrokselle.Postin Perniön lajittelupisteessä lisääntyvät marraskuun alusta lähtien sekä lähetysten että henkilöstön määrä.  Posti keskittää esitöitään niin, että Kemiön ja Taalintehtaan toimipisteiltä siirretään lajittelutyötä Perniöön.
–Sisätyö keskitetään Perniöön, tiivistää palvelupäällikkö Jere Aulén. 

Perniöstä on tähän asti lähtenyt postia seitsemälle jakopiirille noin 5100 talouteen.  Jakelupisteiden määrä käytännössä kaksinkertaistuu, kun mukaan tulee saaren puolelta kolme jakopiiriä ja noin 5800 jakelupistettä.  Henkilökunnan määrä Perniössä lisääntyy kolmella.   Maantiellä muutos näkyy pakettiautoliikenteenä Kemiön ja Perniön välillä, Jere Aulén toteaa. 

Perniössä postilaatikkoon laitettava, esimerkiksi Teijolle osoitettu kirje lähtee ensin Helsinkiin, mistä se koneellisen lajittelun jälkeen lähtee Lietoon ja tulee pienemmällä kuljetuksella Perniöön, missä vielä tehdään esityö kantoreiteittäin.

–Lähetysten jalostusaste on kasvanut, toteaa ryhmävastaava Johanna Nummi. Asiakkaille muutos näkyy niin, että Kemiössä postilokeroiden hakuaika siirtyy kello kymmeneen.

Perniön toimitiloissa uudistus teettää muutoksia; kalustusta uusitaan ja tiloja jaetaan uusiksi, jotta neliöt riittävät.   Kirjepostin määrä on tasaisesti laskenut, mutta lähetykset vievät entistä enemmän tilaa, sillä pakettien määrä verkkokaupan myötä kasvaa.
–Se näkyy ihan siinä, että autokalusto kasvaa.  Uudet autot ovat pakettiautoja, Johanna Nummi sanoo. 

Lisää jakeluasiaa 17.10. lehdessä. 

Jaa artikkeli: