Skip to main content

Kemiön naiskvartetti nostaa samalle lavalle neljän eri sortin taidetta

Pedersån vanhassa koulussa on harjoitellut  talven ajan taiteilijanaisten nelikko.  Saarettaret -metsättäret- esitys syntyy neljän naisen voimin: vasemmalta Sari Kippilä, Tiiti Mendelin, Marianne Petters ja Laura Naukkarinen.
Kemiönsaaren luonto muuttuu esitykseksi, jossa samalla kertaa tehdään neljän eri alan taidetta.

Mukana ovat muusikko Laura Naukkarinen, kuvataiteilija Tiiti Mendelin, tanssija Marianne Petters ja tekstiilitaitelija Sari Kippilä.

Saarettaret – Metsättäret -esitys yhdistelee jokaisen osaamista. Tanssi tarvitsee musiikkinsa,  siinä sivussa tehdään tekstiilitaidetta ja maalauksia.
–    Kaikesta kootaan viimeisessä esityksessä valtava palapeli, myhäilee Tiiti Mendelin.

Vähäinen ei ole se valmiiden kuvien ja huovutustöiden määrä, mikä jo talven kestäneissä harjoituksissa  on syntynyt.
Varsinaista dialogia esityksessä ei ole, teos kasvaa vähän kerrassaan.   Maanantain harjoituksissa musiikin ja liikkeen yhdistelmä vei ajatukset kerkeästi tuulisen merenrannan tunnelmiin.
–    Luonto on se, mistä kaikki lähti, se on myös se miksi mekin olemme Kemiönsaarelle muuttaneet, miettii Marianne Petters.

Esityspaikatkin on valittu sen mukaan, että jo sinne saapuessa virittyy tunnelmaan.  Esitys nähdään kolme kertaa, tulevana lauantaina Söderlångvikin kartanossa, sitä seuraavan viikon sunnuntaina Westersissä ja vielä 3. huhtikuuta Storfinnhova Gårdissa.

Jaa artikkeli: