Skip to main content

Kelan numerot puuttuvat osasta puhelinluetteloita

Kun on asiaa Kansaneläkelaitokseen, pitää tarttua puhelimeen. Puhelinnumeron löytäminen on kuitenkin tehty vaikeaksi. Esimerkiksi Fonectan Salon seudun puhelinluettelossa ei Kansaneläkelaitoksesta eikä Kelasta ole mainittu sanaakaan.
– No tämä on kyllä selvä epäkohta. Lupaan selvittää, miten näin on päässyt käymään, yllättyy etuuspäällikkö Jari Salomaa Kelan Lounais-Suomen aluekeskuksesta.
Kela sulki vuodenvaihteessa 16 toimistoaan ympäri Suomen, niiden joukossa myös Perniön toimiston. Toimistoista kymmenen korvattiin yhteispalvelupisteillä, mutta Perniössä sellaisen perustaminen on vielä auki.
Kela ei ilmoita enää julkisesti toimistojen puhelinnumeroita. Jokaiselle asialle on olemassa oma 020-alkuinen palvelunumeronsa, esimerkiksi eläkeasioissa se on 020 692 202.
– Toimistojen puhelinnumeroiden salaaminen on tietoinen valinta. Puhelut ohjataan yhteyskeskuksiin. Jos siellä ei jostain syystä ongelmaan osata vastata, voidaan ottaa yhteys esimerkiksi Salon toimistoon ja varata samalla henkilökohtainen aika sen selvittelyä varten, muistuttaa Jari Salomaa.

Jaa artikkeli: