Skip to main content

Kebab-konkari Veseli palkittiin Vuoden maahan muuttaneena yrittäjänä

RIzah Veseli esitteli Halikossa rakenteilla olevaa rullakebab-tehdasta Perniönseudun Lehden jutussa vuonna 2019.

Perniön Kebabin yrittäjä Rizah Veseli on palkittu Vuoden maahan muuttaneena yrittäjänä.

Suomen Yrittäjät tiedotti asiasta torstai-iltana.

Tiedotteessa todetaan, että Suomen Yrittäjien ja työeläkeyhtiö Elon järjestämän Vuoden maahan muuttanut yrittäjä -kilpailun palkintoraadin vakuuttivat Veselin sinnikkyys ja yrityksen kyky uudistua. Kilpailun tavoitteena on tuoda esille maahan muuttaneita yrittäjiä sekä heidän merkitystään elinkeinoelämälle ja suomalaiselle yhteiskunnalle. Voittaja julkistettiin torstaina Business Unplugged -tapahtumassa Helsingissä.

Rizah Veseli muutti perheensä kanssa Kosovosta Suomeen turvapaikanhakijoina 1990-luvun alussa. Hän aloitti ravintoloitsijana Perniössä vuonna 1996, ja vuonna 2006 vuorossa oli Perniön Rullakebabtehtaan perustaminen.  Tehdas toimii Halikossa. Perniönseudun Lehdessä Veseli on kertonut  vuosien mittaan yrittäjän arjesta sen koko laajuudelta ;  lehti on seurannut muun muassa tehtaiden perustamista ja laajentamista. Toisaalta esimerkiksi keväällä Veseli harmitteli lehdessä kohonneita raaka-aine ja energiakuluja. Varsinainen ilmiö yrittäjä on sosiaalisen median Tiktok-palvelussa, jonne tekemissään videoissa”johtaja” tekee milloin jättimäisiä pizzoja, milloin muuta mieleenpainuvaa.

Yrityksessä korostuu monimuotoisuus, sillä viime vuonna 1,5 miljoonan liikevaihdon tehnyt yritys työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä viidestä eri kulttuurista.

Suomen Yrittäjät järjesti Vuoden maahan muuttanut yrittäjä -kilpailun viidettä kertaa yhdessä työeläkeyhtiö Elon kanssa. Elo palkitsee voittajan yhteensä 5 000 euron summalla. Kisaan ilmoitettiin yhteensä 25 eri ehdokasta eri puolelta Suomea.

Jaa artikkeli: