Skip to main content

Kävelysilta saa kylteistä huolimatta talvihoitoa kuten ennenkin

Leskenkujan kävelysilta oli manaantaiaamuna luminen, tänään ehkä jäinen tai jo sula. Riitta Heleniusta harmitti tieto siitä, että sillalla ei enää ole talvikunnossapitoa; kaupungin puolelta kuitenkin luvattiin, että siltaa hoidetaan edelleen, jos vaan aikaa siihen on.

Perniöläinen Riitta Helenius otti toimitukseen yhteyttä maanantain lumipyryssä ja oli äkeissään.
Helenius käyttää säännöllisesti Perniönjoen ylittävää kävelysiltaa, jota pitkin pääsee Salontieltä Leskenkujalle.
Silta on tärkeä oikotie hänelle ja monelle muulle kulkijalle, mutta sen päihin aivan vastikään ilmestyneet ”Ei talvikunnossapitoa”- kyltit ihmetyttivät. Helenius muistuttaa, että luminen ja jäinen silta on hankala ja vaarallinenkin kuljettavaksi ja vaatisi näin talvella ylläpitoa.

Salon kaupungin katumestari Lasse Hilska tyynnyttelee huolta. Hilska kertoo, että käytännössä muu ei ole muuttunut kuin se, että paikalle on tuotu kyltit.
Hilska kertoo,e ttä siltaa on tähänkin asti talvella huollettu, jos siihen on aikaa ollut, mutta varsinaista talvikunnossapitoa sillä ei ole ollut.
Nyt kyltit varoittavat jo kauas siitä, että silta saattaa joskus olla lumen tai jään peittämä. Hilska muistuttaa, että tämä on vastuukysymyskin. Katumestari naurahtaa, että traktorin ohjaamosta kyllä edelleen tarvittaessa jalkaudutaan lapionkin varteen.

Jaa artikkeli: