Skip to main content

Kavalkadipuvut loistavat museossa

Suuri joukko Salon seudun ammattiopiston vuoden vaihteessa opintonsa aloittaneita visualistiopiskelijoita pääsi tutustumaan käytännössä museon näyttelyn tekemiseen.
Toni Rusanen ja Jenna Saloranta mittasivat ja leikkasivat villahuopamattoa vitriinihuoneen lattialle sopivaksi. Toiset taas pääsivät päällystämään värikkäillä kankailla pöytävitriineihin tulevia levyjä.
Tänä vuonna 80 vuotta täyttävän Perniön museon juhlanäyttely avautuu yleisölle ensimmäistä kertaa ensi viikon tiistaina, kansainvälisenä museopäivänä.
Monet uuden näyttelyn esineet ovat asukkaiden lahjoituksia vuodelta 1930. Yksi merkittävimmistä esineiden lahjoittajista oli K.F Kaarlonen, joka tuki rahallisesti myös museorakennusta.
Juhlavuoden kunniaksi alakerran sivuhuone on sisustettu Kaarlosen huoneeksi.
Yläkerran vitriinisaliin näytille tulee osa Teijon kavalkadissa  vuosien saatossa käytetyistä puvuista.
– Näitä on käytetty aikanaan Kansallisteatterissa. Puvut tulivat Teijolle kavalkadien ohjaajien Rauha Rentolan ja Ansa Ikosen kautta. Myöhemmin puvut lahjoitettiin Perniön museolle, mutta kaikki eivät ole olleet vielä esillä, kertoo pukunäyttelyn valmistellut Saija Lempiäinen.
Pukujen lomassa voi tutustua kavalkadiajan valokuviin ja muuhunkin esineistöön. Esillä on mm. 1700-luvulla Teijolla käytössä ollut aurinkokello.

Jaa artikkeli: