Skip to main content

Vesibussi jäi lautakunnan pöydälle

23.9.202129 syyskuun, 2021Uutiset

Mathildedalin rannassa ei nähdä ainakaan kaupungin järjestämää vesibussiliikennettä.

Salon kaupunkikehityslautakunta ei vielä ottanut kantaa vesibussiliikenteeseen Salon ja Mathildedalin välillä.

Valtuusto esitti viime vuoden lopulla, että kaupunki selvittäisi edellytykset aloittaa vesibussiliikenne keskustasta Mathildedaliin. Kaupunki kartoitti keväällä tietopyynnöllä mahdollisesti liikennöinnistä kiinnostuneita toimijoita.  Vastausten perusteella kannattavan kokoiset alukset eivät pääse keskustaan asti ja jos vesibussilaituri olisi Vuohensaaressa, pitäisi sinne vieviin autoyhteyksiin panostaa.

Kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannerveden päätösesitys oli, että kaupunki ei osoita määrärahoja vesibussiliikenteen kehittämiseen:  vesibussiliikenne voi olla kiinnostavaa matkailutoimintaa, mutta joukkoliikenneyhteydet on edelleen tarkoituksenmukaisinta järjestää maitse.  Jos vesibussiliikennöintiin halukas yrittäjä ilmaantuu, kaupungin omistamaa perusrakennetta kuten laitureita voidaan käyttää hyväksi.

Lautakunta päätti kuitenkin tiistaina ottaa asiassa aikalisän:  Sanna Lundströmin (kok) esityksestä asia jätettiin pöydälle sillä evästyksellä, että lautakunnalle on myös toimitettava kaupungin saamat tietopyyntövastaukset.

Jaa artikkeli: