Skip to main content

Kaukurintiellä ei pieni kulkija näy eikä kaasu kevene

Kaukurintien ylittävät päivittäin muun muassa Mimmi Ahosen lapset, joista kuvassa ovat Sanni, Eirika ja Oliver.

Suojatiesäännöissä olisi Perniössä autoilijoilla kerrattavaa.
Kaukurintien ja Lupajantien risteyksen tuntumassa seisoo suojatien päässä kolme lasta äitinsä kanssa. Tarkoituksena on ottaa lehteen kuva tietä ylittävistä lapsista, ja ohi ajavista autoista yksi edes hidastaa kulkijat nähdessään, muut posottavat ohi vakaata vauhtia.

Pernänmetsän asuinalueelta kävelee Perniön kirkonkylän uuteen kouluun päivittäin koko liuta lapsia ja vanhempien keskuudessa koulutien turvattomuus näiltä osin huolettaa.
Viiden lapsen äiti Mimmi Ahonen listaa murheita: Kaukurintien kovat ajonopeudet ja piittaamattomuus kävelijöistä ovat yksi asia, huono näkyvyys toinen. Mäessä on notko, johon henkilöauto ainakin pieneltä kulkijalta katoaa näkyvistä.
–Nytkin voisimme hakea pienimmille kuljetusta, mutta toisaalta pitäisi suosia arkiliikuntaa ja lapsetkin tykkäävät kulkea itse, Ahonen miettii.

Paikalla saisi ajaa viittäkymppiä.

Ahonen toteaa, ettei ole huolen kanssa yksin, vaan asuinalueella on muitakin pieniä kulkijoita. Asia ei myöskään ole aiheena lehden palstoilla ensi kertaa.

Toiveissa olisi niin hidasteita kuin kävelijästä aktivoituvia merkkivalojakin. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang toteaa tuoreeltaan, että valaistuksen kohentaminen voisi jollain aikavälillä tulla kyseeseen, mutta sillekään hän ei lupaa päivämäärää.

Pika-apua Kaukurintielle ei ole luvassa ja yksi iso syy tähän on raha: Klang toteaa, että esimerkiksi hidasteen kustannukset ovat noin 10 000 euroa, ja jos suojatiesaareke pitää purkaa ja rakentaa uusiksi ja tietä jyrsiä, noussee hinta jo 15 000 euron luokkaan. Vilkkuvat huomiovalot ovat noin 6000 euron kustannus. Klang toteaa, että yksi mahdollinen uusimisen kohde voisi olla katuvalaistuksen päivitys ledeiksi.

Koko juttu 1.9. painetussa ja digilehdessä!

Jaa artikkeli: