Skip to main content

Kaukurin rukoushuoneesta tehdään kylän yhteistä kokoontumistilaa


Kattoremontti turvaa talon säilymisen

Olli Krogars irrottelee vanhoja kattopeltejä Kaukurin rukoushuoneen katosta. Vieressä maan pinnalla odottelee iso kasa uusia peltejä. Metsän puoleinen osa katosta on kunnostettu jo valmiiksi, nyt on vuorossa harjakaton tien puoleinen osa. Olli Krogars irrotti vanhat kattopellit Kaukurin rukoushuoneen katosta viime viikolla.
Kaukurin rukoushuoneyhdistys sai muutama kuukausi sitten EU-rahaa rukoushuoneen katon ja ikkunoiden kunnostukseen.
– Tavallisesti uskonnollisilla yhdistyksillä ei tällaiseen rahoitukseen ole mahdollisuutta. Mutta meillä on tavoitteena tehdä tästä kyläläisten yhteinen kokoontumistila. Siksi Aijala–Kaukurin kyläyhdistyskin lähti hankkeeseen mukaan, kertoo Kaukurin rukoushuoneyhdistyksen sihteeri Mirja Ylhäisi.
Aijalan ja Kaukurin kylien yhteisenä kokoontumistilana toimi pitkään kyläkoulu. Kun se lakkautettiin ja myytiin yksityisille, kylätoimintakin on etsinyt muotoaan. Koulun korvaavaa yksityistä opetustakin rukoushuoneelle suunniteltiin Kaukurin koulun lakkauttamisen aikoihin, mutta suunnitelmat eivät toteutuneet.
– Rukoushuoneella on pidetty joulumyyjäisiä ja viime kesänä järjestimme kirppiksen. Näyttää siltä, että talon käyttö on hiljalleen lisääntymässä varsinkin kesällä, kertoo Ylhäisi toiminnasta.
– Melkein kaikki lähialueen asukkaat ovat myös Kaukurin rukoushuoneyhdistyksen jäseniä. Rukoushuone on aina ollut kyläläisten itsenäisesti ylläpitämä, mutta yhteistyö on ollut  tiivistä seurakunnan kanssa.
Nykyään seurakunta järjestää pari kertaa kesässä tiloissa jumalanpalveluksen. Tilaisuudet ovat suosittuja, kylän väki tulee uskollisesti paikalle.

Lue juttu kokonaisuudessaan uusimmasta Perniönseudun Lehdestä!

Jaa artikkeli: