Skip to main content

Katastrofirahaston apu alkaa aamupalasta ja vaihtosukista

Nälkäpäivän tonkat ja lippaat näkyvät katukuvassa pitkin maata kuun lopulla.  Ida Herranen ja Eira Eriksson toivovat, että tonkille ja lippaiden kahvoihin löytyisi uusiakin kerääjiä. Varhainen soitto herätti joukon SPR:n Perniön osaston vapaaehtoisia maaliskuussa. Rivitaloasunto tuhoutui tulipalossa Perniön Kaunelantiellä ja asukkaat evakuoitiin talon joka asunnosta.Evakuoitujen ensimmäinen kohde oli SPR:n Omapaikka, missä heille tarjottiin ensihätään aamiainen ja keskusteluapua.  
–Ja keskustelut piti käydä henkilökohtaisesti ja perheittäin, että se ei mene yleiseksi juoruiluksi, tiivistää pitkään mukana ollut Ritva Piironen. 

Jälkihoito ei jäänyt tähän:  tarvitseville haettiin myöhemmin muun muassa vaihtovaatetta ja lisäksi väliaikaismajoituksen järjestelyssä tarvittiin apua.Tätä luettaessa tieto on, että asukkaat pääsevät palamaan koteihinsa marras-joulukuussa. 

Edellä oleva tarina on totta ja kertoo siitä, mihin ja missä SPR:n katastrofirahaston varoja arkisimmillaan käytetään:  akuuttiin apuun ehkä ihan naapurissa, tuttujen ihmisten luona. 

Syyskuun lopussa järjestettävä Nälkäpäivä kerää varoja juuri tähän rahastoon. Rahojen käyttökohdetta ei yksilöidä:  parhaillaan järjestö avustaa esimerkiksi Syyriassa toimittamalla alueelle muun muassa huopia, ruokaa, vettä ja vaatteita. Kotimaassa apua voivat saada esimerkiksi tulipalojen uhrit: viime vuonna SPR auttoi 114 tulipalotapauksessa eri puolilla maata.

Perniön paikallisosasto lähtee tänä vuonna rummuttamaan keräystä muun muassa kouluhin.
–Jalkaudutaan, kerrotaan mistä on kyse ja innostetaan uusiakin kerääjiä mukaan.  Eikä vain oppilaita vaan yhtä lailla muuta koulun väkeä, sanoo Ida Herranen. 

Hakusessa on uusia kerääjiä tonkille ja palloa heitetään myös päättäjille: paikallisosasto haastaa mukaan keräämään myös eteläisen Salon kuntapoliitikot, niin valtuutetut kuin esimerkiksi lautakuntienkin jäsenet. 

 

Koko juttu 12.9.lehdessä. 

Jaa artikkeli: