Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen lounaiskulman viikkoveikkauskuponki täytetään tässä seuraavaksi.

***
Kouluissa oli joskus pipopakko.   Muinaisina pakkastalvina piti opastaa oppilaita pistämään pipo päähän ulos mennessä.  Nythän joka kohta on toisin: leutojen talvien aikana pitää opastaa ottamaan pipo päästä ulkoa tullessa.

Mutta  pipo on päähineenä ajastaan jäljessä, kun aikamme uhkia katsoo.
Hiljakkoin joku laski, että tutkimussatelliitti voisi pudota Suomen alueelle, ja tuotapa silmä kädessä jännättiin.
Satelliitti putosi mereen, mutta eipä se mitään. Kohta raportoitiin, että Ison-  komeetta koukkaa läheltä maata.   

Kolmatta odotellessa voidaan päätellä, että piposta ei ole niin väliä, mutta kypärää ei kannattaisi näemmä ottaa välillä päästä ollenkaan.

***
Alkuviikon aikana tuohtumusta on herättänyt Kevan toimitusjohtajan autokuvio. Lehtitietojen mukaan johtajan työsuhdeauton hankinnassa on edetty aika epätavallisia, ehkä jopa vilpillisiä reittejä.

Tällaista asiaahan on pöyhittävä ja väärinkäytökset selvitettävä ja jos joku joutuu pakkaamaan sen seurauksena kamppeensa, niin siitäpä sitten.

Julkisessa keskustelussa on tietysti menty oitis ohi aiheen ja päivitelty itse hankinnan kohdetta.  
Niin tai näin, mutta noin 40 000 euron auto ei ole autoksi kallis.  Ennemmin kannattaisi kiinnittää huomiota siihen, miten tuota omaisuutta hoidetaan.  Työsuhdeautonhan omistaa työnantaja, työntekijä vain käyttää sitä.

Nyt edun saajan asema on ollut niin korkea, että toiveita auton merkistä ja muusta on ollut varaa esittää.   Lehtitietojen mukaan yksi toive on ollut se, että auto on varusteiltaan käryttelyyn sopiva ”tupakkaversio”.  

Tässä kohtaa työnantajan tulisi hermostua. Vähin, mitä voi odottaa, on se, että yhtiön omaisuutta kohdellaan hyvin eikä ainakaan aleta alentaa sen arvoa varta vasten.  Noin viikon kestävä sisällä tupakointi tekee auton sisähajulle ja täten arvolle samaa kuin avoimen hapansilakkapurkin säilöminen hansikaslokerossa heinäkuun ajan.

Ellei tupakkivarusteilla nyt sitten tarkoiteta avautuvaa ovea, josta pääsee pysäkille hermosätkänsä vetämään.

***
Jääkiekkokausi jatkui taas maajoukkuetauon jälkeen.
Perinteisesti  matkalla mestaruuteen on uhottu, että torilla tavataan.

Mainosmateriaalit menevät uusiksi, jos useampi seura seuraa erään itäsuomalaisen joukkueen mallia ja siirtyy KHL-jäille. Pitää painattaa kylttejä, joissa lukee että Punaisella torilla tavataan.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: