Skip to main content

Karhu tallentui riistakameraan Mikkopekissä

Elias ja Jorma-pappa korkeuksissa.Metsä on Eliaksen ja papan yhteinen juttu.

Perniöläinen Jorma Leino on metsässä kuin kotonaan. Hän jäi kuukausi sitten eläkkeelle, joten nyt on aikaa kuljeskella metsässä Leinojen kesämökin ympäristössä Mikkopekissä. Leino on syntyisin samalta suunnalta, joten maisemat ovat tuttuja myös lapsuudesta.
– Muistan kun isän kanssa kävimme metsässä ja ajoimme hevosella kolmen järven ja yhden joen yli. Jään päällä oli paksu kerros vettä ja ihmettelin miten se kestää, Leino muistelee.

Nyt hevonen on vaihtunut autoon ja metsäänkin on hieman helpompi päästä. Ennen metsästyskauden alkua Leino tuo itse rakentamansa kyttäyskopin metsän reunaan. Paikkaan josta on hyvät näkymät Hamarjärven itäpäässä sijaitsevalle Leinon ylläpitämälle eläinten syöttöpaikalle. 

Vaikka Leino metsästää riistaa, metsästyskauden ulkopuolella hän saattaa istua kopissa vain tarkkailemassa metsän elämää. Alueella on tullut tutuksi eräs parivaljakko, emä ja vasa, jotka Leino on tarkoituksella jättänyt ampumatta.
– Metsästäjä myös suojelee, ei se yksin tapa, Leino painottaa.
Leino tuo syöttöpaikalle heinän lisäksi syksyisin omenoita ja talvisin juureksia. Hän jatkaa syöttöpaikan hoitoa metsästyskauden ulkopuolellakin.
– Olen pitänyt tätä ympäri vuoden. Viime talvenakin oli niin kova sää, että monesti kävi emä ja vasa syömässä tässä.

Syöttöpaikalla on ollut kolmisen vuotta  riistakemera. Toukuussa kamera tallensi arviolta kolmivuotiaan karhun, joka istuskeli hetken kameran edessä.

Lue lisää harrastuksesta ja katso karhun kuva tämän viikon perniönseudun Lehdestä.

Jaa artikkeli: