Skip to main content

Kantatien liikenne kasvaa päivä päivältä

Eteläisen Salon vilkkain liikennepaikka on tässä: väli Perniön asemalta Perniön kirkonkylään.Salossa ei eletä hiljaiseloa ainakaan liikennemäärillä mitaten.  Eteläisen Salon valtaväylällä eli kantatie 52:lla liikennemäärä kasvaa tasaisesti.
–Ehkä aikoinaan yllätti, että Nokian lopettaessa liikennemäärä ei tipahtanutkaan, myöntää kunnossapidon asiantuntija Tauno Mäkiö Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.
 –Yleensä muuttotappiopaikkakunnilla näkyy myös tilastoissa selvästi, että liikenne hiljenee. 

Tarkastelussa viimeisen viiden vuoden ajalta keskimääräinen vuorokausiliikenne on noussut tien kaikilla osuuksilla ainakin muutamia prosentteja, enimmillään kolmisentoista. Vilkkaimmalla tien osuudella eli Salosta Someroon lähtevän osuuden alussa liikkuu vuorokaudessa noin 12 800 ajoneuvoa, jos mukaan lasketaan sekä henkilöautot että raskas kalusto. Eteläisessä Salossa vilkkain kohta on väli Perniöstä asemalle; vuorokaudessa tällä välillä ajoi vuonna 2018 runsaat 6000 ajoneuvoa. Tammisaaren suuntaan ajoneuvomäärät jäävät alle kolmen tuhannen.

Vaikka raskas liikenne tiellä on näkyvää, sen osuus on silti tilastoissa pieni; enimmilläänkin vain viidentoista prosentin luokkaa.  Myös raskaan liikenteen määrät ovat kasvussa. 
–Siinä näkyy, jos esimerkiksi Hangon satamassa on paljon liikennettä, Mäkiö myöntää.

Jaa artikkeli: