Skip to main content

Kantatielle kaavaillaan riista-aitoja

Salon ja Tammisaaren välillä kirjataan niin peura- ja hirvionnettomuuksiakin. Tulevaisuudessa kuvan kohdalla Lehmijärven liittymänkin paikkeilla voi olla varoitusmerkkien sijasta riista-aitaa. Eteläisen Salon valtaväylän eli kantatie 52:n varrella Salon ja Perniön välillä voi tulevaisuudessa olla useampi kilometri riista-aitaa. Varsinais-Suomen Ely-keskuksessa on laadittu lista toimenpide-ehdotuksista, joilla alueen hirvieläinonnettomuuksia voitaisiin vähentää ja uudet aidat ovat osa pakettia.

Liikennemerkkejä on luvassa jo tänä ja ensi vuonna; esimerkiksi Salon ja Perniön välille Kavilaan tuli jo kesällä uusi hirvivaara-alue. 
Liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta huokaisee merkkien ja valistamisen olevan vain hätäapu.
–Peura- ja kauriskanta on räjähtänyt ja kannan tehokas pienentäminen olisi keinoista tehokkain.  Nopeusrajoituksilla voidaan pienentää riskiä ja riista-aita on tietysti tehokas, mutta miten pitkiä aitoja tehdään ja mitä niiden päissä tapahtuu, Klang puntaroi.

Kaavailuissa kolme kilometriä riista-aitaa on merkitty Perniön ja Tammisaaren välille Pakapyölistä Saarenjärventien risteykseen asti ulottuvalla alueella.  Puolentoista kilometrin aita on merkitty Perniön ja Salon välille noin Ristinkulmalta Korvenkyläntielle.  Koko maakuntaan on kaavailtu noin kuuttatoista kilometriä uutta riista-aitaa.
Klang muistuttaa, että kyseessä ovat vielä toimenpide-ehdotukset, jotka vaativat ennen toteutumistaan esisuunnitelmat ja varsinaiset tie- ja rakennussuunnitelmat, Liikenne- ja viestintäviraston hyväksynnän sekä luonnollisesti määrärahaa.   

 –Paljon tulee yhteydenottoja siitä, että jollekin tietylle paikalle pitäisi asettaa varoitusmerkki, mutta pidämme kiinni sijoittelun periaatteista tiukasti.  Merkin mukana myös hoitovaatimukset kasvavat, esimerkiksi raivausvelvoitteet ovat erilaiset, Klang selvittää. 

Koko juttu 12.9.lehdestä.

Jaa artikkeli: