Skip to main content

Kansallispuiston uusille saarille rakennetaan vain välttämättömin

Teijon kansallispuiston uusista saarista Kaisaari näkyy Kirjakkalaan. Mäntysaari ja Papinsaari jäävät Vartsalansaaren taakse piiloon. Vastarannalla häämöttää Kemiönsaari.

Teijon kansallispuisto laajenee pohjoiseen. Valtio hankki Salon kaupungilta kansallispuistoon liitettäväksi kolme Halikonlahden saarta Kirjakkalanselän ja Päällistön väliseltä vesialueelta.

Kaisaari, Mäntysaari, Papinsaari sekä pala Teijon Yrjännummea kuuluvat jatkossa Teijon kansallispuistoon, joka kasvaa yhteensä 149 hehtaarilla.
Saaret ovat jatkossakin virkistyskäytössä, mutta vielä on avoinna se, miltä niillä tulevaisuudessa näyttää.
Metsähallituksen aluejohtaja Henrik Jansson kertoo, että suunnitelmia uusien alueiden osalta aletaan tehdä ensi tilassa.
– Talven aikana tutkimme millaisia luontoarvoja saarilla ja maa-alueilla on ja millaisia rakennuksia esimerkiksi saarissa sijaitsee.

Jos saarien herkkä kasvisto reitit ja rantautumiset kestää, mitään suureellista Metsähallitus ei ole silti saarille rakentamassa.
– Veronmaksajien rahoilla tehdessä pitää tarkkaan miettiä mihin investoidaan. Mitään massiivista satamaa ei olla rakentamassa, vaan korkeintaan reittejä ja ulkokäymälöitä. Teemme tarkkaan harkiten toimenpiteitä, jotka perustuvat kyselyihin ja tutkittuun tietoon ja vasta sitten teemme ratkaisut. Ensimmäisenä työnä on selvittää, kestävätkö saaret edes mahdollisia reitistöjä, Jansson toteaa.

Jaa artikkeli: