Skip to main content

Kansalaisopiston ryhmä herkutteli kameroineen rosoisissa paikoissa

Timo Hammar ja Juho Sjöberg kokoamassa näyttelyä. Kuva Minna Ihalmo-Isojunno.

Miten utelias pääsee käymään kiehtovassa, tyhjässä tehtaassa?
No, luvallisesti vaikkapa osallistumalla kansalaisopiston valokuvausryhmään.
–Etenkin Koulukaluston tehdas oli tosi mielenkiintoinen paikka, sanoo salolainen Timo Hammar.

Käynnistä on muistona sekä muisti- että valokuvia.
Hammarin ja yhdeksän muun kansalaisopiston kuvaajan otoksiin pääsee tutustumaan Förbyssä Krångelkullan talossa heinäkuun loppuun asti.

Förbyssä asuvan valokuvaaja Andrea Vannucchin luotsaama ryhmä haki inspiraatiota Salon Veturitallista, missä oli alkuvuodesta esillä kiinalaisen Chen Jiagangin valokuvia.
Ryhmä suuntasi tämän jälkeen kuvaamaan paitsi Koulukalustolle, myös Förbyn kalkkitehtaan vanhoihin rakennuksiin sekä lisäksi yhteen uuteen rakennukseen; Korvenmäen ekovoimalaan.

Halikkolainen Heidi Landström harmittelee Förbyn kuvausten jääneen itseltään väliin – mutta Koulukaluston tehdas kaikessa ränsistyneisyydessään palkitsi senkin edestä.
–Siinä oli ihan mahtava kontrastia, kun on rouhea tehdasympäristö ja kauniit mallit siellä.

Landström miettii, että kuvaaminen on paitsi tekniikkaa, myös ihmisenlukutaitoa; mallia ohjattaessa pitää osata aistia ja tunnustella, miten yhteys mallin kanssa syntyy.

Kokenutkin on saanut opiston kurssilta tekemiseen uutta pontta ja kulmaa. Opettajalla on oma osuutensa ja ennen muuta ryhmän palautteella ja vinkeillä.

Näyttelyssä olevien töiden kuvaajat ovat Timo Hammar, Minna Ihalmo-Isojunno, Ari Kymäläinen, Heidi Landström, Johanna Mannström, Markus Moisio, Auli Nummila, Sari Reiman, Juho Sjöberg ja Jaana Valkonen.Näyttely on avoinna 9.7.-28.7.2024 kello 11-17. Osoite on Irmer Stenbergin tie 4, Förby.

Jaa artikkeli: