Skip to main content

Kansalaiskoulussa harjoiteltiin hyvää käytöstä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin “Hyvän käytöksen kurssi” pidettiin Perniön ja Särkisalon kansalaiskoulun B- ja D-luokan oppilaille.  Myös E-luokkalaiset olivat puolena luokkana yhden päivän kursseilla ja niin Seurakuntatalossa oli huhtikuun 12-13 päivinä 84 innokasta hyvän käytöksen opiskelijaa.
Kurssin opettajana toimi kapteeni Arvi Karvonen, joka alusta loppuun asti piti nuoret kiinnostuneina mukana. Asiat opittiin hauskasti ja havainnollisesti yrityksen ja erehdyksen kautta.
“Matti” ja “Maija” olivat kävelytllä, heitä vastaan tuli “isäntä Peltonen”, jonka ikä oli 55 v ja 2 kk. Matin piti esitellä Maija ja isäntä toisilleen. Oli siinä tuumaamista.
Sitten järjestettiin mm. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perniön osaston kokous, jolta pitkänhuiskea “opettaja” myöhästyi mopovian takia. Useita “opettajia” sai tulla ovesta anteeksipyyntöineen ja tervehtimisineen ennenkuin kapt. Karvonen sano: “Oikein, no hyvä”.


Ilmoituksia

Kevätkenkäuutuudet nyt saapuneet. Tervetuloa tutustumaan. Terveyskenkiä on nyt maailmankuuluja Scholl ja Berkemann merkkejä sekä myös kotimaisten tehtaitten valmisteita.

Miettisen Jalkinekauppa

Myytävänä Porsche 38 hv. M.58. Aurat 2×13″, hytti ja peräkärryt nestekipillä, puh. Perniö as.89.

Uudessa myymälässämme Bolinder, Bosch, Bauknecht, Indes y.m. jääkaappeja. Upo, Nalle, y.m. pesukoneita, sähköliesiä, keittiökojeita, valaisimia y.m.
Tervetuloa!
Sähköliike Rajalin ja Nurmi
puh. 162

Jutut poimittu 20.4. 1961 ilmestyneestä lehdestä.

Jaa artikkeli: