Skip to main content

Kamppi vaihtui hiukan vähemmän hektiseen Perniöön

Ida Herranen suorittaa media-alan ammattitutkintoa Perkkarissa oppisopimuksella. Työt alkoivat maanantaina taitto-ohjelman kertaamisella.

–Siitä on etua, että on paikallistuntemusta. Tietää, kuka kasvattaa mustia mehiläisiä ja kuka tekee ikkunaremonttia, naurahtaa Ida Herranen.

Nämä kaksi aihetta hän on avustajana jalostanut jutuiksi Perniönseudun Lehteen tänä vuonna. Ja lisää tulee: Ida Herranen vahvistaa Perkkarin toimitusta seuraavan puolentoista vuoden ajan oppisopimusopiskelijana.  Hän tekee toimittajan työtä eli tuottaa sisältöä lehden verkkosivulle, painettuun lehteen ja someen sekä suorittaa samalla media-alan ammattitutkintoa Stadin ammattiopistoon.

Tutkinnon osaamisalana on audiovisuaalisen viestinnän osaamisala. Se taas tarkoittaa sitä, että lehden juttuja verkossa ryyditetään tulevaisuudessa myös liikkuvalla kuvalla.

Ida Herranen on on kokenut paikallislehden arvon muutenkin kuin uutisvälineenä.   Hän muutti viisitoistavuotiaana kotoa ja mummi tilasi hänelle Perniönseudun Lehden.
–Sinne se tuli Helsinkiin Hoasin opiskelijasoluun joka torstai ja se oli viikon kohokohta. Sai katsoa, mitä Perniöön kuuluu ja koti-ikävä hälveni.  Ei ollut enää ihan niin yksin, hän muistelee.

Lukemisesta ja kirjallisuudesta kiinnostuneen nuoren  innosti toimitustyöstä lukion valinnainen äidinkielenkurssi.  Sieltä jäi kytemään kipinä, joka leimahti vuonna 2016, kun Herranen pääsi avustajaksi kaupunkilehti Salonjokilaaksoon.   Hän sanoo nauttivansa siitä, että saa tavata erilaisia ihmisiä, selvittää asioita ja kertoa tarinat eteenpäin.

Lukion jälkeen Herranen opiskeli sisustussuunnittelijaksi ja teki yhden työharjoittelunsa Avotakka-lehdessä. Mieleen on jäänyt muun muassa nyrkkeilijä Eva Wahlströmin haastattelu.  Omanlaisensa kokemus oli vuosi Seiskan viihdetoimittajana.  Ida Herranen miettii nyt, että työ opetti aiheiden seurantaa, ideointia ja ammatillista itsevarmuutta.

Mitkä sitten ovat Perkkarin uudelle vahvistukselle tärkeitä asioita?  Hyvinkin isot ja tärkeät kysymykset kuten luonto, ympäristö ja tasa-arvo.

Mikä sitten toi takaisin Perniöön?  Ida Herranen toteaa, että Helsingin hektisyys on nyt nähty.  Hän ehti asua Merihaassa ja toisaalta aivan ytimessä Kampissa.Perniössä elämisessä on hiukan rauhallisempi tahti ja innokkaalle sienestäjälle tärkeät metsiköt riittävän lähellä.

 

Idan tavoittaa:

Puhelut, tekstarit, WhatsApp: 044 735 2301 tai  ida.herranen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: