Skip to main content

Kalkkiautot ajoivat nätisti, mopoilijalla vauhtia kahden edestä

Tapio Heiskanen mittaa nopeuksia Erveläntiellä. Neljäkymppiä olisi suurin sallittu, keskiarvoksi tuli 46 km/h.

Liikenne on aihe, josta riittää puhuttavaa. Maantieltä kerrotaan kauhujuttuja ohituksista, heijastimettomat hirvittävät ja ylinopeuksia ajetaan – ainakin kaikki muut paitsi jutunkertoja itse.

Vai ajetaanko? Se selviää, kun kutsutaan eteläiseen Saloon käymään Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen ja nopeustutka.

Perniön uusi alakoulu alkaa nousta ensi talvena vanhan lukion tontille.  Otetaan siitä alku: miten kovaa uuden koulun kohdalla ajetaan eli mihin pitää varautua?   Aluerajoitus on 40 km/h ja keskiarvoksi tulee 39,3 km/h.
Tällä mittauspaikalla pohjat vetää punapaitaisen kuskin ajama mopo: nopeutta mitataan 73 kilometriä tunnissa eikä kuski edes hidasta, vaikka suojatielle olisi astumassa kaksi koululaista.

Sama mopo sooloilee kierroksen aikana toistekin, kun käännymme Erveläntieltä vasemmalle Lupajantielle: perässä tuleva mopoilija ohittaa auton keskikorokkeen väärältä puolelta ja vauhtia on rutkasti.

Heiskanen muistuttaa siitä, että mopokortin saamiseen riittää neljä tuntia teoriaa.
–Siinä ei ehditä puhua asenteista yhtään mitään.

Särkisalon neljänkympin alueella keskiarvoksi tulee 44 km/h.  Moni kantaa huolta raskaan liikenteen nopeuksista, mutta viime torstaina kierrokselle osui kaksi ja molemmat ajoivat rajoitusten mukaan.

Koko juttu 1.10. lehdessä. 

Jaa artikkeli: