Skip to main content

Kaivurin puikoissa pitää olla aina ajatus mukana

Matti Hakamäki Oy:n työmaat ovat parhaillaan Salon seudulla.  Lähin niistä on oma:  rakenteilla on uusi konehalli Särkisaloon.Hakamäen Matista kasvaa tarkka konemies, julisti Perniönseudun Lehden otsikko vuonna 1997. Lehdessä oli haastateltu 12-vuotiasta särkisalolaispoikaa, joka oli etevä tekniikan kanssa.

Nyt voidaan sanoa, että otsikko piti paikkansa. Hakamäestä tuli vuonna 2008 yrittäjä ja lauantaina Matti Hakamäki Oy:lle myönnettiin Perniön-Särkisalon yrittäjien yrittäjäpalkinto.
Yritys tekee maa- ja vesirakennustöitä ja seuraavat viisi talvea työllistää myös YIT:n kanssa tehty sopimus talvikunnossapidon urakasta.
-Sillä saamme työllistettyä porukkaa myös talvella, eikä lomautuksiin tarvitse mennä, Hakamäki toteaa.

Hakamäki itse kokeili telakaivinkonetta ensi kertaa 14-vuotiaana ja siinä oli tähänastisen työuran alku.
-Se oli selvä, että kotitilaa jatketaan, mutta siihen viereen piti vielä keksiä jotain lisää.

Nyt tämä lisä on kasvanut seitsemän henkeä työllistäväksi yritykseksi, joka näkyy maisemassa muun muassa kaivinkoneina, lavettteina, traktoreina ja kuljetuslauttana: tarvittaessa kalusto kulkee vesitsekin.
-Meillä on tässä sikäli erinomainen sijainti, että vettä pitkin tavoitetaan vielä valtava määrä tontteja.  

Yrittäjän puheissa toistuu se, että työntekijät ovat ammattilaisia, joille on annettava rohkeasti vastuuta. Työntekijät saavat itse esimerkiksi päättää siitä, millaisella aikataululla vastuullaan olevilla työmailla ahertavat. Hakamäki muistuttaa, että asiakkaille pitää voida tarjota avaimet käteen -työtä.
-Esimerkiksi yksityishenkilön pienellä työmaalla ei ole taloudellisesti järkevää pitää erillistä suunnitteluporrasta. Meidän pitää osata tehdä siinä sitä suunnittelutyötä asiakkaan kanssa. Kaivuri on aika helppo saada liikkeelle, mutta tekemisessä on oltava koko ajan ajatus mukana, Hakamäki puntaroi. 

Koko juttu torstain paperilehdessä!

Jaa artikkeli: