Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen lounaislähetyksen viikkojuonto otetaan tässä seuraavaksi.
***
Kuin matka umpivaunussa on elämä ilman radiota, todettiin Ylen postikorteissa yhtiön jonain juhlavuotena.    
Niin on, jos kanava on hyvä eli kiinni maailman menossa.  

Hilpeää oli se, että eräänä aamuna pakkanen teki tepposet radioaalloille ja sai vahvimman kanavan etsivästä autoradiosta kuulumaan Paimiossa Yle Lahden ohjelman.

Terveisiä vain Päijät-Hämeeseen. Ohjelma lienee hyvin paikallista, kuten pitääkin. Lähetyksessä vilisseet lahtelaiset paikannimet paljastivat aika äkkiä, että ohjelma tulee ihan oudosta paikasta.

***
Sijansa sattumillakin.  Perjantaina kotiin ajellessa painoin vahingossa nappia, jolla saa kuuluviin ohjelman keskipitkillä ja pitkillä aalloilla ja yhtäkkiä kaiuttimista alkoi kuulua venäjää. En tosin ymmärtänyt kuin että juontaja oli kiihtynyt tai astmaatikko.  Piti etsiä  seuraava kanava, jolta tulikin saksalaista diskomusiikkia.

Kiireellä esiin seuraava taajuus, jolta tuli ilmeisesti radioteatteria Lähi-idästä.  Sama  mies esitti samalla kertaa ja samalla äänellä kuutta roolia. Seuraavalla löytyneellä taajuudella oli käynnissä kai seuranhakuohjelma. Juontaja kuulosti edellisen kanavan teatterimieheltä, samoin kuin soittajatkin.

Tämä toki sai miettimään, että sietäisi opiskella itäisiä kieliä edes kuullunymmärtämisen verran.  Tiedä, mikä aarrearkku aukeaisi matkojen ratoksi.

***
Viiikon limbo on televisiossa alkavan, Suomen parasta leipomoa etsivän sarjan mainos, jossa kilpailijat heittelevät toisiaan jauhoilla.  Se taas on pelkkää ruoalla leikkistä, ja useimmille opetetaan jo päiväkoti-iässä sen olevan typerää.

***
Ruokablogeissa käytetään jauhot paremmin.  Monen tekstin aiheena on kansallisruoka pizza, josta on moneksi.  Aidoista aineista alusta asti itse tehty lätty on eri asia kuin valmispohjalle koottu, edamilla kyllästetty teelmä.  Onnelliset myös he, joilla on leivinuuni. Siinä tiemmä saa pizzasta autenttisen oloisen ja kohta on palanen Napolia keskellä Kainuun korpea.

Me muut joudumme soveltamaan.  Hiljakkoin mietin korvikkeen, pizzakiven ostamista. Pizzakivi on kivenviipale, joka paiskataan uuniin lämpiämään ennen paistamista. Kivi varaa lämpöä, ja kun pizza sille liu´utetaan, kypsyy pohja kuin Sisiliassa. Vilkaisu kivien hintalappuihin vaan lannisti innon.  

Vaihtoehto b lieneekin löytää kirjoitusvirheitä tekevä muistolaattojen  kaivertaja, jolta tulee harjoituskappaleita halvalla lunastettavaksi.  Mittatappioksi laskettakoon, että sillä kurin joka pizzan pohjassa lukee ääpel äsät
***

Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: