Skip to main content

Kaikki käyttämätön rapistuu

Viime viikolla saatu varmistus M-Marketin lopettamisesta on harmittava asia paikkakunnalle. Yksi palvelu vähemmän ja tyhjää tilaa on kylillä jo tarpeeksi. Ja kaikki käyttämätön rapistuu, vaikka perusasioista huolehdittaisiin. Kysymys ei ole pelkästään rakennuksista.  Hyvä esimerkki löytyy paikallisen matkailun ytimestä.
Mathildedalissa tenniskenttien jäänteet kasvavat lupiineja. Vuosia käytännössä käyttämättömiä kenttiä on aina välillä koetettu kunnostaa, kun tenniksestä kiinnostuneita on saatu koottua yhteen. Todellinen pelikuntoon saattaminen on silti jäänyt tekemättä, koska omistajat eivät ole olleet tarpeeksi motivoituneita asian suhteen. Asia nousi jälleen keskusteluun pari viikkoa sitten, kun kylältä löytyi jälleen kenttien kunnostamisesta kiinnostunutta väkeä. Pienet erimielisyydet omistajan kanssa ovat nyt sammuttamassa tämänkin yrityksen. Alue on myös myynnissä, joten uuden omistajan suunnitelmat voisivat tehdä turhaksi kenttien hyväksi tehdyn työn.
S-Market Perniön entinen liikerakennus keskellä Perniön kirkonkylää saattaa kärsiä saman kohtalon. Kiinnostusta tiloihin ovat esittäneet esimerkiksi paikalliset koripalloilijat. Heidänkään ei kannata vuokrata tiloja ja investoida kunnostukseen, koska mahdollisella uudella omistajalla voi olla muita suunnitelmia.
Omistajille lienee ensimmäinen vaihtoehto päästä tiloista eroon myymällä ne.  Vuokraaminen tuottaisi sekin enemmän resursseja ylläpitoon kuin tyhjä tila. Tilojen tarjonta ei vaan ole kovin tarmokasta,  ”vuokrattava” lappu ikkunassa ei näy kovin kauas.
Entä kun Yrityssalon vapaiden toimitilojen listalla on yksi kohde Perniöstä. Yrityssalon palvelut ovat jääneet vieraiksi?
Tilojen tarvitsijoiden, omistajien ja ehkä jonkun kolmannen tahon olisi jostain löydettävä kipinä puhaltaa yhteen hiileen, jotta koko alue säilyisi vetovoimaisena myös tulevaisuudessa.

Jaa artikkeli: