Skip to main content

Kaikki kaipaavat lähipalveluja

Olin tekemässä juttua viikolla rantauimakoulusta ja konsepti ihastutti minua. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut, että uimakoulua voisi järjestää luonnonvesissä. Syynä lienee se, että kotiseudultani Etelä-Pohjanmaalta saa rantaviivoja etsiä, sillä alueen maasto koostuu lähinnä pelloista ja metsistä.

Uimaopettaja kertoi, että uimakoulun lapsille järjestää ja kustantaa Särkisalon Wanhemmat ry. Ilman heitä uimakoulua ei luultavasti järjestettäisi Särkisalossa. Opettaja myös totesi, että on tärkeää tuoda palveluita kaupungista sivummalla asuvien ihmisten läheisyyteen ja siitä olen täysin samaa mieltä.
Pienet paikkakunnat tarvitsevat yhdistyksiä, yhteishenkeä ja tahtoa tuoda palveluita lähelle taajaman ulkopuolella asuvia ihmisiä.

Nykyään monet palvelut löytyvät vain kaupunkien keskustoista, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa sitä, että kylien palvelut katoaisivat kokonaan.
Pienillä teoilla ja omalla panostuksella saa paljon aikaan ja mielestäni rantauimakoulu on tästä oiva esimerkki. Kaikkiin kylän asukkaisiin sen järjestäminen ei vaikuta, mutta sillä on iso merkitys lapsiperheille. Heidän ei tarvitse ajaa kymmeniä kilometrejä kaupunkiin, että lapset oppisivat uimaan. Uimakoulun järjestäminen oli ensin jonkun mielestä vain hyvä idea, mutta sen eteen nähtiin yhdessä vaivaa.

Kun ihmiset panostavat yksilöinä yhteiseen hyvään, voi siitä syntyä tulevaisuudessa lumipalloefekti. Tämä varmistaa, että palvelut pysyvät lähellä, sillä lähialueen palvelut ja tapahtumat ovat varmasti kaikille yhtä arvokkaita ja tarpeellisia.

 

Hanna Kammi-Rahnasto

Jaa artikkeli: