Skip to main content

Kaikki eivät halua omistaa

Perniössä ja yleisesti ottaen eteläisessä Salossa on monenlaista, mutta erään paikkakunnalle asettumisen kannalta olennaisen ominaisuuden kohdalta tarjonta on harvinaisen vähäistä. Vuokra-asuntoja on tarjolla niukasti jos lainkaan. Esimerkiksi netin suurissa palveluissa Oikotiessä ja Vuokraovessa tarjolla ei alkuviikosta ollut tarjolla kuin yksi vuokra-asunto, tällä kertaa Teijolla. Kysyntää on välittäjien mukaan jatkuvasti.
Toisaalta tämä tarkoittaa hyvää: jo olemassa olevat asunnot ovat tehokkaasti käytössä.

Alueella leimallinen piirre on sesonkien vaikutus: matkailuelinkeino ja suuret puutarhat työllistävät jaksottaisesti ison joukon ihmisiä.
Maallemuutto kiinnostaa ainakin juhlapuheissa ja kyselyissä, mutta aina mahdolliset tulijat eivät halua sitoutua omistusasuntoon ainakaan aluksi.

Oma tupa, oma lupa, sanottiin joskus. Varmasti maalle muuttoa miettivissä on paljon heitä, jotka haluavat kodikseen ainakin oman huoneiston tai jopa oman talon, pihan ja avaruutta. Toisaalta joukossa voi olla myös ihmisiä, jotka haluavat maaseudun tai ainakin pienen taajaman rauhaan, mutta samalla nauttia vuokra-asumisen kiistattomasta vaivattomuudesta.
Nähtäneenkö sellaista uutista koskaan, jossa joku päättää investoida uuteen vuokrataloon isomman kaupunkikeskuksen ulkopuolella.

Ei arvuutella syyllisiä

Perniönseudun Lehden sosiaalisen median tileillä julkaistiin eilen kuva ja lyhyt juttu ilkivallasta Perniön urheilukentällä. Autolla on ajettu nurmikkoon syvät urat ja remontti ottaa keväällä aikansa ja tarvitsee myös selvää rahaa.

Kommenteissa ehdittiin jo harmitella nuorten älyväläystä. Tällainen ei tunnu asialliselta: jutussa ei mainittu epäiltyjen tekijöiden iästä mitään. Ei heitellä syytöksiä eikä epäilyjä tekijöistä ilman tietoa.

Jaa artikkeli: